Pogledajte kakav su spektakl na Mozzartovom terenu u Kruševcu izveli Pantela, Radonja i Đota!

Autor:

Sport

04.06.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon perioda praznih sportskih igrališta usled pandemije virusa korona, kompanija Mozzart ponovo je vratila omladinu na sportske terene, obnovom sportskog kompleksa u Kruševcu.

Jedinstveni sportski kompleks na kojem će se u najmodernijim uslovima igrati košarka, fudbal i rukomet otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i brojne sportske legende Srbije.

Na opšte oduševljenje najmlađih posetilaca koji su se borili za selfije i autograme, na novom  terenu pojavili su se i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i reprezentativac Srbije i zvezda Olimpika iz Marselja Nemanja Radonjić koji su zajedno sa poznatim jutjuberima Đotom Freestyle i Noletom pokazali nekoliko maestralnih poteza!

Igralište sa specijalnom podlogom, profesionalnim koševima i novim golovima, bogatije za novu ogradu i tribine, 83. je obnovljeni sportski teren u najmasovnijoj akciji za podršku sportu u regionu „Sto terena za jednu igru“.

Sa punim srcem mogu da kažem da sam u gradu mladih, u gradu sporta. U gradu Kruševcu, koji danas otvara četvrti Mozzartov teren. Ovo mesto mora da bude mesto koje će prvenstveno da ujedinjuje, mesto na kome će se praviti prvi koraci u sportu. Mesto odakle će deca kretati stopama poznatih sportista koji su danas ovde i dolaziti do najvećih sportskih dostignuća. I oni su krenuli sa ovakvih terena, ispred zgrada, kuća...Zato pospešujemo i podržavamo sve društveno odgovrne kompanije kao što je Mozzart da se ohrabre i osnaže, da pokažu svoj društveni kapacitet. Ovo je 83. teren koji je kompanija Mozzart obnovila, što pokazuje da su im rekreacija i sport na prvom mestu - rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Hiljade Kruševljana koji su prisustvovali otvaranju sportskog kompleksa, bili su oduševljeni mogućnošću da u svom gradu uživo vide poteze legendi, dok su mališani kruševačkih klubova imali čast i jedinstvenu priliku da na oglednim časovima fudbala, košarke i rukometa od njih nauče sportske trikove.

Uspešna saradnja opštine Kruševac i regionalnog lidera industrije igara na sreću, rezultirala je otvaranjem ovog nesvakidašnjeg sportskog kompleksa, a mnogi građani su 3. jun okarakterisali sportskim danom od nacionalnog značaja zavaljujući ovom događaju.

Hvala kompaniji Mozzart što je još jednom odabrala Kruševac, a sve zahvaljujući našem Kruševljaninu Bratislavu Gašiću koji je inicirao ovu uspešnu saradnju. Nadam se da će i ovo igralište mladi Kruševljani intenzivno koristiti, zajedno sa teretanom na otvorenom. Ovakvim sportsko-rekreativnim sadržajima dobili smo aktivne prostore i unapredili sportsku infrastrukturu u Kruševcu. Raduje me što će mladi na Mozzartovim terenima provoditi svoje slobodno vreme, družiti se i pokazati koliko je važno baviti se sportom i živeti zdravo - istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Kompanija Mozzart ovom donacijom samo nastavlja svoju misiju, jer su puna igrališta, promovisanje sporta i pravih vrednosti ono čemu teži već dve decenije, koliko postoji.

Vodimo se idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom i da šampioni rastu u svim krajevima naše zemlje. Grad Kruševac je već dobio svoje terene „Gagi Milosavljević“  „Goran Grbović“, zatim sportski kompleks u naselju Pejton. Sve ovo potvrđuje našu težnju, a to je da se za što više dečaka i devojčica omoguće uslovi kakve naši reprezentativci možda nisu imali. Da smo sportska nacija, potvrđuje sve veći broj sugrađana koji prisustvuje svakom našem događaju zbog čega smo im zahvalni i nezmerno ponosni. Počastvovani smo i što smo na jednom mestu okupili ovoliko važnih imena i u saradnji sa opštinom Kruševac napravili pravi praznik sporta – poručuio je izvršni direktor Mozzarta Dejan Ćirović.

Otvaranju su prisutvovale košarkaška legenda Dejan Tomašević, te nekadašnji reprezentativac i aktuelni potredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, proslavljeni košarkaš i aktuelni direktor Arene Beograd Goran Grbović; nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije i sadašnji tehnički direktor Rukometnog saveza Srbije Ratko Nikolić;

Sa željom da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, kompanija je Mozzart je čitav prihod prikupljen u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki, u iznosu od 100.000 dinara, namenila za lečenje dečaka Dimitrija Lazića iz Kruševca. Troje najuspešnijih šutera, koji su i sami dali doprinos u humanitarnom delu, kući su poneli sjajne sportske nagrade koje je Mozzart pripremio za njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading