(FOTO) Prvakinje sveta treniraju punom parom: Entuzijazam na Banjici, mlade nade u Ubu bruse formu!

Autor:

Sport

02.06.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak i dvostruki uzastopni šampion Evrope, počela je sa treninzima u ponedeljak, 1. juna. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, na treninge je pozvao ukupno 40 igračica. U Beogradu će trenirati 16 igračica, a u Ubu 24 igračice.

RepublikaFoto: OSS
Odbojkaška reprezentacija Srbije

U dvorani USC Voždovac na Banjici pod rukovodstvom Aleksandra Vladisavljeva, drugog trenera seniorki, treniralo je 14 igračica. Očekuje se dolazak Bojane Drče i Bojane Milenković.

- Sam je početak. Ono što je meni drago je da su devojke raspoložene, da su nasmejane, da im je falilo ovog druženja. Narednih 25, 30 dana ćemo da provodemo u njihovom povratku u odbojkaški trening, da im pomognemo da spremnije sačekaju sezone u klubovima i da na neki način počnu pripreme za naredno leto gde nas čekaju najveća iskušenja- rekao je Vladisavljev.

- Čekaju nas dve nedelje rada u ovom obimu. Igračice će se uvoditi u trening. Uporedo sa tim će sa Vladimirom Bankovićem raditi na popravljanju fizičkih sposobnosti jer je zaista nesvakidašnja situacija, velika pauza koja je za nama je ostavila traga. Devojke dobro izgledaju fizički, vidim da su se odmorile i oporavile od manjih povreda. Posle te dve nedelje se selekcija koja je u Ubu vraća u Beograd i u dogovoru sa selektorom Terzićem ćemo odlučiti kako ćemo nastaviti sa treningom. Siguran sam da će jedan deo mlađih igračica biti u pogonu- rekao je Vladisavljev.

U dvorani Ub u Ubu, treninge vode Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije i Branko Kovačević i Milan Gršić, drugi treneri, a spisak igračica je povećan. Nakanadni poziv je dobila Aleksandra Uzelac, odbojkašica Bagljaša 023 iz Zrenjanina.

Selektor Zoran Terzić radiće sa mlađim devojkama u Ubu.

- Mnogo je bitno za budućnost naše odbojke da se neka od tih devojaka istakne. Jako je teško da za sledeću sezonu neka dosegne nivo ovih devojaka ovde. Ovo ovde je krem naše odbojke, to su devojke koje su sve prošle i osvojile tolike medalje. Naše mlađe igračice će imati lep primer da eventualno treniraju sa njima, da vide kako se one odnose prema radu i da probaju na svaki način da ih dosegnu. Tu je još razlika velika, ali ih zato i okupljamo- rekao je Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading