Flojd Mejveder će platiti sahranu Džordžu Flojdu

Autor:

Sport

02.06.2020

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki bokser Flojd Mejveder objavio je da će preuzeti troškove sahrane Džordža Flojda, 46-godišnjeg Afroamerikanca čija je smrt izazvala talase demonstracija u SAD-u, javlja nemačka novinska agencija DPA, pozivajući se na američke medije.

Flojd Mejveder

Sada 43-godišnji Mejveder ponudio je Flojdovoj porodici da snosi troškove sahrane, koja će se održati 9. juna u Hjustonu, kao i druge troškove, a porodica je već prihvatila ponudu. Prema izvorima bliskim Mejvederu, bokser će platiti i troškove komemoracije u Minesoti i Severnoj Karolini.

Flojd je preminuo prošle nedelje nakon policijske brutalnosti. Njegova smrt izazvala je demonstracije u Sjedinjenim Američkim Državama protiv policijskog nasilja i rasizma. Protestima su se pridružili i brojni poznati sportisti.

Mejveder, koji se povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi i koji je osvojio pet titula svetskog prvaka, već je ranije platio troškove sahrane za jednog od svojih suparnika. Svoju prvu titulu svetskog prvaka osvojio je 1998. kada je pobedio Henara Hernandeza u borbi za WBC pojas u superteškoj kategoriji. Hernandez je preminuo 13 godina kasnije od karcinoma, a Mejveder je pokrio troškove sahrane. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading