Hamilton prozvao kolege: Svi ste neke velike zvezde, a sada ćutite

Autor:

Sport

01.06.2020

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski prvak u Formuli 1 Luis Hamilton prozvao je na Instagramu kolege vozače što nisu reagovali nakon tragične pogibije Džordža Flojda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Flojd je tamnoputi Amerikanac koji je pre nedelju dana preminuo u Mineapolisu nakon brutalne intervencije četvorice policajaca.

Njegov slučaj pokrenuo je lavinu protesta u SAD-u koji je u neke gradove uveo policijski čas, a mirnim demonstacijama pridružili su se brojni sportisti svih rasa. Borusijin napadač Džadon Sančo je juče pokazao majicu sa porukom vezanom za Džordža, Majkl Džordan je takođe reagovao, a Luis Hamilton, jedini crnac u Formuli 1, smatra da ljudi iz njegovog sporta nisu učinili dovoljno.

- Neki od vas su velike zvezde, ali žute usred ovakve demonstracije nepravde. Niko iz moje industrije u kojoj su većina, naravno, belci nije reagovao. Ja sam jedini pripadnik druge rase u Formuli 1 i osećam se potpuno usamljeno. Očekivao sam da ste svesni šta se događa i da ćete reagovato, ali vi ne želite da stanete uz nas. Želim da vam kažem da vas gledam i pratim i da znam ko ste. Ne podržavam nikakve nasilne demonstracije nego one mirne, ali neće biti mira dok naše tzv. 'vođe' nešto ne promene. Nije to slučaj samo u Americi. To se događa i u Velikoj Britaniji i u Španiji i u Italiji i po čitavom svetu. Niko se ne rodi kao rasista nego ga to neko nauči i to se mora promeniti - objavio je Hamilton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading