Ministar sporta Vanja Udovičić obišao naš olimpijski dvojac na Adi Ciganliji

Autor:

Sport

23.05.2020

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić neočekivano je danas došao u posetu Veslačkom savezu Srbije, gde su susreo i sa našim seniorskim reprezentativcima, Milošem Vasićem i Martinom Mačkovićem, članovima dvojca bez kormilara, koji su još prošle godine obezbedili normu za Olimpijske igre u Tokiju.

RepublikaFoto: VSS
Vanja Udovičić sa veslačima

Ministar Udovičić je u regatnom centru na Adi Ciganliji razgovarao sa Vasićem i Mačkovićem, raspitujući se, između ostalog, da li reprezentativci imaju sve što je neophodno za pripreme za Olimpijske igre. Da podsetimo OI su zbog pandemije koronavirusa odložene, i umesto ove godine, trebalo bi da budu održane 2021. u Tokiju.

Naši reprezentativci su potom otišli na trening, a ministar Udovičić ih je ispratio - umesto rukovanjem - "sudarom podlaktica", pozdravom koji medicinska struka preporučuje zbog smanjenja kontakta i mogućnosti zaražavanja koronavirusom. Poseta ministra završena je razgovorom koji je Udovičić potom imao sa čelnicima Veslačkog saveza Srbije.

RepublikaFoto: VSS
Udovičić, Vasić i Mačković

 - Znam da je period iza nas bio pun izazova u svakom smislu i sjajno je i važnije od svega to što u vama vidim nepokolebljiv motiv, čvrstu rešenost i bezuslovnu spremnost da nadoknadite sve i nastavite dalje. To je primer, poruka i energija koja nam je svima danas potrebnija nego ikada. Zato, samo hrabro šampioni u nove pobede, tu smo u svemu za vas i uz vas - rekao je Udovičić dugogodišnjim reprezentativcima, koji su izborili i normu za predstojeće Olimpijske igre.

RepublikaFoto: VSS
Viktor Nikolić, Miloš Vasić, Martin Mačković, ministar Vanja Udovičić, selektor Nebojša Ilić i Nebojša Jevremović

Srbija će krajem septembra biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore, dok će se seniorsko Evropsko prvenstvo održati u oktobru u Poljskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading