Slavni biciklista Armstrong škoirao svet: Dopingom sam dobio rak!

Autor:

Sport

20.05.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lens Armstrong (48), nekada najbolji biciklista sveta, koji je usled dopingovanja doživotno diskvalifikovan pre osam godina, istakao je da ga je to možda koštalo obolevanja od raka testisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lens Armstrong

Armstrong, koji je 2012. doživotno suspendovan i čiji su svi trofeji (7) sa Tur d'Fransa oduzeti zbog dopinga, pričao je o počecima, periodu kada je imao kancer testisa...

Lens je važio za najvećeg biciklistu svih vremena, čak sedam puta nosio je žutu majicu na Jelisejskim poljima, ali sve to je palo u vodu kada je priznao da je koristio doping kako bi pobeđivao.

Na pitanje da li je to što je koristio doping uticalo na dobijanje raka testisa, Lens kaže:

- Ne mogu da znam da li je to što sam koristio doping uticalo na dobijanje kancera, ali isto ne mogu isključiti tu mogućnost.

Dokumentarac o Armstrongu biće emitovan 24. maja.

- Samo jednom u karijeri sam uzeo hormon rasta, to je bilo 1996. Već u prvoj profesionalnoj sezoni sam uzimao kortizone, ali Epo je neki viši nivo - rekao je 48-godišnjak.

- Kada sam prvi put uzimao nedozvoljene supstance? Imao sam 21 godinu. Znao sam šta radim, uvek sam pitao i svesno sam to radio, sam sâm birao i donosio odluke - zaključio je Amerikanac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading