Španac "aktivira bombu": Novi selektor vraća Petra Nenadića u reprezentaciju!

Autor: b92.net/Republika

Sport

18.05.2020

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak prvog stranca na klupu rukometne reprezentacije Srbije Tonija Đerone već je pokrenuo neke pozitivne stvari. Vezano u prvom redu za jednog od najboljih evropskih rukometaša Petra Nenadića koji je prošle godine dobio i nagradu za najboljeg rukometaša na starom kontinentu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petar Nenadić

Ubojiti srednji bek izjavio je pre izvesnog vremena da nema nameru da igra za reprezentaciju dok se ne dogode krupne promene.

Dolazak španskog trenera očigledno jeste jedna takva što se da videti iz nove izjave Petra Nenadića.

Učinak u dresu "orlova": 78 utakmica - 213 golova

- Konačno je došlo do pravih promena. U razmišljanju, svemu generalno, biće nova filozofija rukometa. Ukoliko budem u planovima i viziji selektora odazvaću se. Fizički se osećam dobro. Nemam toliko godina da sam pri kraju karijere i ako se uklapam rado ću biti na raspolaganju. Da li dve ili još tri godine, dokle god budem mogao - rekao je Petar Nenadić za "b92".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petar Nenadić u dresu Vesprema

Ipak, smatra da njegov povratak i postavljanje selektora stranca samo po sebi ne garantuju boljitak.

- Možemo da pričamo i bude krasno, ali ako se to što je Đerona zacrtao ne ispuni, nemamo ništa od toga. Ono što je najvažnije, svaki trener zahteva vreme, strpljenje i podrsku Saveza, javnosti. Da se napravi konačno pozitivna atmosfera. Nije važno da li ću se ja vratiti, to posle godinu dana neće nikome biti interesantno, nego šta dalje. Neophodno je razmišljati o narednih pet ili sest godina. Gledam mnogo šire, ne samo seniorsku reprezentaciju, već sve mlađe generacije. Naše kategorije su bile zapažene u Evropi, to su prolazne stanice, gube se igrači i talenti. Đerona razmišlja normalno i ispravno, ne igra samo seniorska reprezentacija, već sistem sa juniorskom, kadetskom i mlađim. To je poenta svega - zaključio je iskusni 33-godišnji član mađarskog Vesprema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading