Poznat Perunov naslednik: Španac zvanično novi selektor Srbije!

Autor:

Sport

15.05.2020

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski trener Toni Đerona novi je selektora muške reprezentacije Srbije, potvrdio je Upravni odbor RS Srbije. Četrdesetšestogodišnajk je na klupi Orlova nasledio Nenada Peruničića.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Nekadašnji srpski reprezentativac Ratko Nikolić imenovan je za tehničkog direktora, dok će koordinator mlađih selekcija biti Dr. Zoran Valdevit, šef kadetre za rukomet na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

- Tonija poznajem iz vremena dok sam igrao u Barseloni. Reč je o ozbiljnom stručnjaku, profesoru na Univerzitetu, bio je deo Barselone 15 godina, od najmlađih kategorija do prvog tima. Bio je i tehnički direktor svih selekcija. Ima iskustvo u pravljenju piramide i radu sa svim selekcijama, a ne samo vođenju A tima. To je bila i naša ideja. Mnoga imena koja su se pojavljivala imala su za cilj da odrade EHF nedelju ili prvenstvo. Želimo drugačiji pristup. Jednom treba da presečemo i radimo na drugačijim osnovama. Prihvatio je ideju da radi na taj način. Ponudio je jasnu strukturu organizacije. Do sada nisam imao priliku da vidim ovakav plan i razmišljanje od strane jednog kandidata. Bilo je nekoliko kandidata, stranaca i domaćih koji žive u inostranstvu. O pomoćnicima nisu vođeni razgovori sa Đeronom - rekao je potpredsednik UO RSS Dragan Škrbić i nastavio:

-Ideja je da ga okružimo našim mladim trenerima od kojih ćemo dobiti selektore u budućnosti. Ovo nije prvi stranac na klupi reprezentacije, imali smo Vranješa, koji je švedska škola rukometa. Zašto Španac? Njihova škola rukometa već dominira godinama - zaključio je on.

Predsednik Saveza Božidar Đurković zadovoljan je odlukom.

- Nema čoveka koji je radio sa njim, a da je nešto rekao loše. Reč je o univerzitetskom profesoru. Znam da se pojavljivalo prethodnih dana - šta će stranac Srbiji? Daću vam odgovor. Nemce je uspešno vodio Islanđanin, Poljake Nemac, Makedonce Španac, Slovence Vujović, pa Vranješ. Predlažem za tehničkog direktora Ratka Nikolića, bivšeg reprezentativca, osvajača medalja, koji priča i španski perfektno, a posle karijere mnogo toga je uradio sa svojim kampom. Za koordinatora mlađih selekcija profesora Zorana Valdevita, sa katedre Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja - istakao je Božidar Đurković.

RepublikaFoto: Starsport
Božidar Đurković

Doskorašnji selektor Nenad Peruničić poslao je poruku zajedništva članovima UO i celokupnom srpskom rukometu:

- Budite jedinstveni u podršci mom nasledniku, bez obzira sviđao vam se ili ne. Samo uz zajedništvo mogu se ostvariti neke stvari. Toni je divan momak, biću mu na usluzi za bilo kakav savet i pomoć. Biću mu podrška, kao što sam bio i svima pre njega. Najčasnije sam radio ovaj posao, dao sebe kao i uvek što radim. Izabrali smo najteži mogući put. Drago mi je da sam vratio momcima patriotizam, da srcem igraju za svoju zemlju. Velika mi je čast i ponosan sam što sam bio selektor Srbije. Igračima ne zameram ništa. Želim vam sreću u zajedništvu. Vreme je da damo najbolju podršku ljudsku u promenama i ne ispoljavamo frustracije i animozitete. Godine su bačene baš zbog toga - naglasio je Nenad Peruničić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading