Preminuo legendarni srpski odbojkaš

Autor:

Sport

13.05.2020

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ružić, dugogodišnji odbojkaš i kapiten Studenta iz Niša, preminuo je u ponedeljak, 11. maja u 69. godini.

RepublikaFoto: OSS
Željko Ružič

Rođen je u Tesliću, u Bosni i Hercegovini, a odbojku je počeo da igra OK Natron, u Maglaju, 1963, gde je osvojio treće mesto na juniorskom prvenstvu BIH.

U Niš dolazi na studije elektronike 1971. godine i postaje najpre član OK Radnički, a godinu dana kasnije i član novoformiranog UOK Student. Ubrzo postaje standardni član prve šestorke, a od sezone 1974/75. i kapiten tima. 1974 godine sa ekipom niškog Univerziteta osvaja prvo mesto na Univerzijadi Srbije, a iste godine UOK Student nagrađen je Oktobarskom nagradom Grada Niša.

Sa Željkom kao kapitenom, Student je u sezoni 1974/75. osvojio Kup Srbije, a u sezoni 1975/76. ostvario plasman u Prvu saveznu ligu SFRJ. Za ekipu Studenta igrao je u periodu od 1972. do 1989. Odigrao je Željko Ružić ukupno petnaest takmičarskih sezona i bio na meti brojnih prvoligaških klubova iz SFRJ.

Najuporniji u nameri da ga angažuje bio je skopski Vardar, koji je sa klupe predvodio Taki Džikov, pomoćnik selektora Lazara Grozdanovića. Ipak, tokom čitavog ovog perioda Željko je ostao veran Gradu Nišu i Studentu.

Željko Ružić biće sahranjen danas u 12.00 časova na Novom groblju u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading