"Kruna su igre u Tokiju"

Autor: Novosti/Republika

Sport

08.05.2020

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina Krpež Šlezak je u februaru rodila ćerku i uživa u ulozi majke.

RepublikaFoto: RSS
Katarina Krpež

Ipak, najbolji strelac EP 2018. ne odriče se rukometa, već je počela da trenira i jedva čeka da oseti loptu i vrati se u reprezentaciju. Zadovoljna je i što su kvalifikacije za Olimpijske igre pomerene za mart iduće godine, jer veruje da će biti spremna da pomogne drugaricama da ostvare zajednički san i izvade kartu za Tokio.

- Bilo bi mi žao da nisam imala priliku da igram kvalifikacije. Kada su prvo odložene za jun bila sam srećna, pošto bih već i tada bila spremna. A pogotovo sada imam vremena da dostignem željenu formu. Nadam se da će se to desiti i da ćemo imati priliku da ostvarimo veliki uspeh i odemo na Olimpijske igre - priča ubojito krilo Srbije.


Ipak, bez problema nije moglo. Katarina je, kao i Jelena Lavko i Jovana Kovačević, iznenada ostala bez kluba, jer su u Erdu odlučili da podmlade ekipu.

- Došao je novi gradonačelnik, želeo je da se više ulaže u mlađe igračice. Ponudili su nam da ostanemo, ali uz manje ugovore. Pošto pola tima nije htelo do ostane, odlučile smo da odemo. Bio je to šok, nismo očekivale, iznenada se desilo. Bilo nam je krivo, pogotovo meni, jer sam tamo bila šest godina. Ali, to je sport, dešava se i šta da se radi. Srećom, našli smo nove klubove, ne moramo da brinemo - poručuje Katarina.


Sjajna rukometašica ističe da joj dani za vreme pandemije brzo prolaze.

- U februaru sam postala majka, sve se vrti oko Timee i uživam u novoj ulozi. U slobodno vreme često sa mužem Daliborom igram jamb, gledamo filmove, dok dete spava... Treniram pomalo, šetamo po naselju kada nema mnogo ljudi. Nama vreme brzo prolazi, a i da nema ove korone, ne bismo bili toliko aktivni, jer je Timea još mala. Nadam se da će pandemija brzo da prođe i da ćemo moći da uživamo i sa našim prijateljima i sa familijom, jer nam to stvarno nedostaje - naglašava zvezda srpskog rukometa.

Katarina priznaje da je željna igre:

- Nedostaje mi lopta, jedva čekam da počnem da igram rukomet.

Ako sve bude u redu, devojke u decembra očekuje EP:

- Kao i na svakom prvenstvu, i na ovom ćemo imati velike ambicije. Imamo veoma dobru ekipu, mislim da smo sazrele. Biće to i prilika da vidimo gde smo, šta smo, da se dobro pripremimo za olimpijske kvalifikacije i, ako bog da, odemo u Tokio. Mi smo na SP u Japanu pokazale koliko vredimo i samo mi je žao što nisam mogla da im pomognem. Posle Tokija dolazi vreme za mlađe devojke - ističe Katarina Krpež Šlezak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading