(FOTO) Vodila je nezdrav život pa krenula na boks da smrša: Sada je bokserska šampionka i "ubica dečijeg lica"

Autor:

Sport

06.05.2020

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šenon ima 26 godina i 2015. je radila u pabu, pušila 40 cigareta dnevno, opijala se partijala. Alu, tada je želela da promeni nešto i krenula je na boks da bi smršala.

RepublikaFoto: instagram.com/shannoncourtenay
Šenon Kortenaj

- Našla sam boks i boks je pronašao mene u pravom trenutku- rekla je Šenon za BBC sport.

Te 2015. godine, Šenon Kortenaj je radila u jednom pabu, pušila je 40 cigareta na dan, pila i jela nezdravu hranu. A onda je rešila bar malo da smrša, pa je otišla u boskerski klub.

- Posle prvog dana u klubu sve se promenilo. Izašla sam iz sale, bacila cigarete u veliku kantu pored ulaza i od tada nisam više zapalila.

Uprkos njenom neiskustvu, obožavaoci i promoteri ubrzo su primetili njenu sirovu snagu i agresivan, napredni stil borbe. Dobila je nadimak bokserskog novinara "Ubica dečijeg lica", nakon amaterskog okršaja.

Tri godine nakon prve borbe, potpisala je profesionalni ugovor. Kortenaj ceni i smatra da su joj ostali borci utrli put, smatra da će sve to u ovom sportu raditi u njenu korist.

- Moje telo je i dalje sveže, nemam toliko habanja kao što to mogu imati drugi. A pošto se sportom bavim samo četiri ili pet godina, volim svaku sekundu toga. Dok se druge žene borci možda razbole od toga - kaže ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading