Grad uz svoje sportiste sa invaliditetom uprkos pandemiji

Autor:

Sport

29.04.2020

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, uz puno razumevanje i podršku grada Beograda, i uz pomoć preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, i u ovim uslovima vanrednih mera i epidemije koja nas sve pogađa, nastavlja da prati, podstiče i podržava sportski život naših sugrađana sa invaliditetom.

RepublikaFoto: Promo foto
Sportski savez osoba sa invaliditetom

Poštujući mere kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, kao i preporuke za ponašanje u nastalim okolnostima, aktivnosti su u ovoj oblasti prilagođene i svedene pre svega na individualni rad, gde sportisti rade po programima dobijenim od svojih trenera a Savez je za decu i mlade pre svega kao i sve korisnike svojih programa i rekreativce preporučio određene programe za vežbu i rad u uslovima kućnog boravka.

Takođe, znatan broj saradnika i prijatelja Saveza i njegovih članica uključio se u rad volonterskih centara u svojim opštinama za pomoć ne samo osobama sa invaliditetom već i svima kojima je potrebna dok je Savez, opet zajedno sa svojim članicama dao zapažen doprinos i u akciji koja je imala za cilj evidentiranja sugrađana sa invaliditetom za dobijanje paketa humanitarne pomoći.

Vredno je istaći i da nisu zaboravljeni ni mladi talentovani sportisti – već neku godinu Savez uz pomoć Grada obezbeđuje stipendije za troje sugrađana koji su svojim rezultatima i odnosom prema obavezama zaslužili posebnu pažnju – a ove godine podsticaj i podršku za svoj rad ovim putem dobili su:

Jelena Terzić – disciplina tekvondo,

Milan Cvejić – streljaštvo

Boban Stanković – košarka u kolicima.

U svakom slučaju, ohrabrujući su nagoveštaji da je moguće očekivati skorije slabljenje pandemije i postepeno vraćanje u svakodnevne aktivnosti a našim sugrađanima i sportistima redovni sportski program i pripreme za brojna nadmetanja na domaćoj i međunarodnoj sceni i Paraolimpijske igre u Tokiju odložene za iduću godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading