Ovo je plan za nastavak Formule 1

Autor:

Sport

27.04.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Formule 1 Čejs Keri uveren je da će sezona početi u julu, te da bi ukupno trebalo da se održi od 15 do 18 trka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

U ponedeljak je zvanično objavljeno da je zbog pandemije koronavirusa otkazana Velika nagrada Francuske. To je ukupno deseta trka iz ovogodišnjeg kalendara Formule 1 koja je morala biti otkazana ili odložena.

- Iako je objavljeno da neće biti Velike nagrade Francuske, uveren sam da će sezona početi tokom leta. Trke u Evropi bi mogle da se održe tokom jula i avgusta i početkom septembra. Prva bi mogla da bude u Austriji od 3. do 5. jula - rekao je Keri.

- U septembru, oktobru i novembru bi se vozilo u Aziji i Amerikama, dok bi sezona mogla da se završi u decembru, trkama u Bahreinu i Abu Dabiju. To znači da bismo imali od 15 do 18 trka. 

Podsećamo, nedavno je šef kompanije Liberti Medija, koji poseduje prava na Formulu 1 , Greg Marfi rekao je da postoji mogućnost da se 2020. godine ne održi nijedna trka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading