Šokantna ispovest najboljeg snuker igrača: Dan bih započeo alkoholom i džointom...

Autor:

Sport

25.04.2020

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U snukeru se već dugo okreće veliki novac, oni najbolji zarađuju milione, sport je posebno popularan i medijski praćen u Britaniji.

RepublikaFoto: instagram.com/theronnieosullivan
Roni O' Saliven

Ono što je u košarci Majkl Džordan, u fudbalu Maradona, u tenisu Federer, to je u snukeru Roni O'Saliven (44).

O'Saliven je toliki genije da može jednako briljantno da igra sa obe ruke. Ipak većina na vrhuncu svoje karijere, susretne se sa lošim periodom. O'Saliven je zbog toga pretrpeo teške posledice.

Klinička depresija, nenormalni zahtevi za savršenstvom u svakoj partiji od samog sebe, uživanje droga, utapanje u alkoholu...

Svet ga je upoznao 1992. kad je kao 17-godišnji klinac došao na Tur i od tad snuker nije isti. Ali nije ni on. Sav taj novac i slava uništili su ga. Mislio je da ima sve.

- Previše sam izlazio. Kada sam osvojio prvenstvo Velike Britanije 1993. godine, pomislio sam da je to to, da sam postigao sve. Imao sam novac, lepu kuću, automobil, a bio sam i sam tako da sam radio šta god bih poželeo. Prestao sam da mislim o snukeru, išao sam naokolo i pravio gluposti - rekao je legendarni igrač snukera za Eurosport.

RepublikaFoto: Tanjug

Upao je u životnu kolotečinu. Svaki dan je pušio marihuanu i utapao se u alkoholu. Hteo je da zaboravi na sva takmičenja i pritisak.

- Dan bih započeo alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je postalo potrebno da bih mogao da funkcionišem. Naravno da sam bio svestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško da prestanem.

Nakon što se godinama borio sa porocima, najbolja odluka u životu bila mu je poseta ustanovi za odvikavanje. Od tada je svet upoznao novog Ronija.

- Pozvao sam ustanovu za odvikavanje. Rekao sam im koji je moj problem i otišao tamo. Bio je to verovatno najbolji potez ikada. Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da mi je samo potrebno da se naučim kontrole. Ali kada su mi rekli da je potrebna potpuna apstinencija bio sam siguran da neću uspeti. Srećom, nisam bio u pravu. Potpuno sam se očistio. Kada to kažem mislim na to da sam pio po jednu čašu možda svakih šest meseci, za rođendan ili Novu godinu. Osim toga, ni kapi - rekao je ovaj briljantni Englez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading