I pored korone ne odustaje: Bacačica koplja želi zlato u Tokiju

Autor:

Sport

24.04.2020

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i mnogi sportisti širom planete, svetska prvakinja u bacanju koplja Kelsi-Li Barber zbog pandemije koronavirusa sada ima manje mogućnosti za trening a nimalo za takmičenje, ali ova Australijanka ne odustaje od svog cilja - zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bacanje koplja ilustracija

Zbog mera socijalnog distanciranja, njen suprug Majk Barber, koji je trener i osoba od poverenja ove 28-godišnje atletičarke rođene u Južnoj Africi, sada je postao i njen fizioterapeut, maser i partner za treninge.

U normalnim okolnostima, Barberova bi bila pred odlaskom u Italiju, koja je obično njena trenažna baza i zemlja iz koje putuje na takmičenja u Evropi tokom letnje sezone na severnoj polulopti.


Međutim, njeno glavno mesto za treninge sada je garaža pretvorena u teretanu, dnevna soba njenog stana u Kanberi postala je studio za jogu i masažu, a deo treninga obavlja se i u obližnjem parku.

Kada dobije priliku da trenira u pravom sportskom objektu, obično prepunom sportista, Barberova to sada čini isključivo u društvu svog supruga jer, usled ograničenja uvedenih zbog korona virusa, oko njih nema nikoga.

Ipak, trenutna situacija nije negativno uticala na njenu rešenost da se na Olimpijskim igrama u Tokiju, odloženim za sledeću godinu, bori za najsjajnije odličje.

 - Nisam previše uplašena da ću dobiti virus, i ne mislim da je on uopšte uticao na moju želju za olimpijskim zlatom - samo je promenio vremenski tok i datum kada će ono doći - kaže Barberova za Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading