Milorad Čavić opleo po Felpsu!

Autor:

Sport

21.04.2020

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Čavić, najbolji srpski plivač svih vremena, prisetio se čuvene trke na Olimpijskim igrama u Pekingu sa Majklom Felpsom.

RepublikaFoto: Printskrin
Najveća krađa u istoriji OI? Milorad Čavić i Majk Felps

Srbin je ostao bez zlatne medalje 2008. godine u trci u kojoj mnogi veruju da je "pokraden". Amerikanac je uzeo zlato, iako je Čavić prvi stigao do cilja, ali navodno nije pipnuo taster svom snagom

- Svi profesionalni plivači su na neki način filozofi. Kompletan događaj sam opisao kao veliku tragediju. Oskar Vajld je imao citat 'Postoje dve tragedije u životu - dobiti ono što želiš i ne dobiti ono što želiš'". Ispostavilo se da je dobro što nisam došao kući sa zlatom jer me je to motivisalo da se vratim - rekao je u razgovoru za "SwimOn" Milorad Čavić.

Da je tada uzeo zlato verovatno bi završio karijeru, kako je sam priznao, odnosno ne bi postavio evropski rekord.

- Sve se pretvorilo u veliki cirkus, ali sam na neki način spoznao sebe i da mi je prijalo. Znao sam da je ceo svet gledao, da je bila od glavnih trka na Igrama. Trka je bila sjajna, ali se pokazalo da je on Majkl Felps - istakao je 35-godišnjak.

Milorad Čavić

Čavić je otvorio sumnju i da je Felps uzimao nedozvoljena sredstva.

- Kada sam rekao da je zmaj mislio sam da je čovek koji je neuništiv, videćemo šta će biti u budućnosti. Neću da kažem da je bio dopingovan, prošao je sve kao ja, ali boli me što kada smo otvorili 'krvne pasoše' i davali ih sistemu kako bismo pokazali da smo čisti, on nije. Ono što ga čini posebnim je da se oporavi od jedne trke za sledeću. U roku od četiri dana napravi 12 puta. Ne znamo da li se dopingovao, ali je neuništiv i svemoćan. Ne postoji stvar koju ne može - zaključio je najbolji srpski plivač svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading