Srpski veslač očajan zbog korone: Četiri godine sam uložio u pripreme, sada je sve puklo

Autor:

Sport

16.04.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac u veslanju Miloš Vasić izjavio je da ga odluka o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju zbog pandemije koronavirusa nije iznenadila, ali da nije očekivao da se one pomere za godinu dana.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vasić

Veslač iz Malog Zvornika vreme u karantinu provodi zajedno sa suprugom košarkašicom Sonjom Petrović uz zajedničke treninge, gledanje filmova, igranje društvenih igra i kuvanje.

- Prvi put nemamo obaveze, treninge i prija nam da budemo zajedno. Gledamo serije, filmove, imamo vremena i za spremanje doručka, ručka, večere. To je ono nešto pozitivno u ovoj situaciji - rekao je Vasić.

Vasiću će Igre u Tokiju biti treće na kojima će učestovati, a normu je izborio u dvojcu sa Martinom Mačkovićem.

Treće uzastopno učešće na najvećoj sportskoj smotri moraće da sačeka godinu dana, kao i ispunjenje cilja da budu konkurenti za medalju u Tokiju.

- Očekivao sam da će to da se desi, s obzirom na to kako se razvijala situacija u zemlji i u svetu. Iskreno, očekivao sam odlaganje, ali nisam mislio da će to bi za godinu dana. Gajio sam nadu da će Igre biti pomerene za oktobar ili negde za početak sledeće godine. Teško mi je pala odluka, imali smo neke planove. Spremali smo se za te Igre već četiri godine.

Član VK Partizan formu i kondiciju u ovoj situaciji održava simuliranjem treninga na ergometru.

RepublikaFoto: Starsport

- Naš sport je specifičan, mi od oktobra do aprila treniramo u "prazno" i onda jedva čekamo trke i početak sezone. Taman kada je trebalo da počne sezona, sve je odloženo. U dve nedelje se srušila cela sezona i pitanje je da li ćemo u opšte imati jedno takmičenje u ovoj godini - kaže Vasić i dodaje da postoji šansa da na vodu izađu u ovoj godini.

- Za sada se čini da ćemo krajem septembra imati Evropsko prvenstvo, ali u narednim danima treba da se donese odluka i po tom pitanju. Nadamo se da ćemo imati bar jedno takmičenje. Šta je tu je, bitno je da sve ovo prođe. Spremićemo se za sledeću godinu-  zaključio je Vasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading