Dok svi pričaju o Tokiju: Šta će biti sa Pekingom 2022.?

Autor:

Sport

02.04.2020

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Verujemo da će Letnje olimpijske igre u Tokiju i Zimske olimpijske igre u Pekingu biti uspešne - navodi se u saopštenju Organizacionog odbora OI 2022. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Olimpijske igre

Organizacioni odbor Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine objavio je da će provesti detaljnu analizu o uticaju na njihove planove odluke da se Letnje olimpijske igre u Tokiju 2020. odlože za godinu danazbog globalne pandemije novog koronavirusa.

U saopštenju organizatori Pekinga 2022. rekli su da su u bliskoj komunikaciji s Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) kako bi se osiguralo da se pravilno postupa u “posebnoj situaciji“.

MOK i japanske vlasti prošle sedmice su se dogovorili da igre u Tokiju pomere za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.


Novi termin OI u glavnom gradu Japana je od 23. jula do 8. augusta 2021. godine, a Zimske igre u Pekingu trebalo bi da budu otvorene 4. februara, a završene 20. februara 2022. godine.

Iako će se letnje i zimske Igre prema novonastaloj situaciji održati u roku od šest meseci, organizatori Pekinga 2022. kažu da pripreme teku prema planu i da ne razmišljaju o odlaganju događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading