Nova otkazivanja u boksu

Autor:

Sport

28.03.2020

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mega borbe vođene poslednjih godina vratile su plemenitu veštinu u žižu javnosti i došlo je vreme za naplatu. No, niko nije računao na ovu situaciju, pa je veliki broj mečeva već otkazan ili čeka neka bolja vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boks

Ovu drugu varijantu su izabrali promotori dva teškaška obračuna sa četiri vanredna borba. Mečevi između Alekandra Povetkina i Dilijana Vajta, kao i Derika Čisore i Aleksandra Usika su otkazani i ostaje nada da će biti održani u junu.

 - Nemamo pojma dokle će trajati ovaj karantin, ali znao da bi nam sada najbolje bilo da mečevi budu održani u Velikoj Britaniji u junu, što je nadamo se realna varijanta. Ništa ne radi u maju, tako da smo bili primorani na ovo - izjavio je čuveni boks menadžer Edi Hern.

Meč Povetkin - Vajt je trebalo da se održi 2. maja u Mančesteru, a Usik – Čisora 23. maja u Londonu. Povetkin, koji je več ušao u petu deceniju života te mu je ovo verovatno jedna od poslednjih borbi u karijeri, ima 35 pobeda (24 KO), dva poraza i jedan susret bez pobednika, a njegov rival 27 trijumfa (18 KO) i jedan poraz.

Usik, od kojeg se očekuje da ostavi značajnog traga u teškaškoj konkurenciji, nakon što je godinama dominirao u kruzeru postavši prvi bokser u toj kategoriji sa sva četiri najcenjenija šampionska pojasa (WBA, WBC, IBF i WBO) očekivano ima savršen skor od 17 mečeva i isto toliko pobeda od kojih je 13 rešio pre poslednjeg gonga. Legendarni Del Boj Čisora je upisao 32 pobede (23 KO) u profi ringu, ali i devet poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading