Marihuana legalna u NFL!

Autor:

Sport

17.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marihuana je legalizovana u NFL! Promenom pravila o dopingu, najpopularniji sport u Americi praktično je dozvolio igračima da koriste drogu, a oni od sada neće biti u strahu da će ih suspendovati ako budu pozitivni na testu. Naime, jedna od glavnih stavki u novom kolektivnom ugovoru igrača jeste da će dozvoljeni nivo THC sa 35 nanograma po milimetru urina biti povećan na 150 nanograma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amerikanci ne suspenduju igrače koji su pozitivni na travu!

Na taj način pet puta će se smanjiti mogućnost da neko bude pozitivan na testu i da bude suspendovan.

Pritom se ti testovi neće sprovoditi četiri meseca, već samo dve nedelje pred početak sezone, što će dodatno smanjiti mogućnost da neko bude pozitivan na marihuanu.

- Ideja je da se fokus sa problema sa drogom prebaci na medicinsku negu i lečenje, a ne na kažnjavanje. Ako budete pozitivni, vaš test će pregledati odbor medicinskih stručnjaka kako bi utvrdio koja vam je vrsta lečenja potrebna - stoji u obrazloženju jedine promenjene anti-doping stavke u kolektivnom ugovoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading