Koronavirus preti i Euru i Olimpijskim igrama u Tokiju

Autor:

Sport

27.02.2020

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Kine, korona virus raširio se i na evropske zemlje. Više od 300 ljudi u Italiji zaraženo je korona virusom, a najviše je pogođena regija Lombardija gde vlada pravi haos.

RepublikaFoto: pixabay.com
Olimpijske igre

Vlasti su zatvorile škole, vrtiće, tržne centre, neke utakmice Serije A su odložene, a Savez je potvrdio da će se šest utakmica 26. kola igrati pred praznim tribinama.

Situacija je sve ozbiljnija, a tolika je panika zavladala svetom da se pojavilo i pitanje: A šta sa Eurom i Olimpijskim igrama u Tokiju?

- Još nije poznato u kojoj će meri epidemija korona virusa koja je pogodila Italiju, jednu od 12 zemalja domaćina Eura, uticati na održavanje evropskog fudbalskog prvenstva koje bi trebalo da počne u junu. U fazi smo čekanja. Pratimo situacije u svakoj državi i moramo slediti naredbe vlada tih zemalja. Sportska takmičenja će se otkazati samo ako se situacija bude pogoršala - rekao je potpredsednik Uefe Mikael Raj. 

Domaćini Eura (12. juna - 12. jula) su gradovi širom Evrope, tačnije njih 12, a jedan od gradova domaćina je i Rim u kojem će igrati Italija, Švajcarska, Vels i Turska. Dobra vest za sada je ta što u Rimu još nema zaraženih osoba, ali kako se širi virus, pitanje je do kada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tokio

Ista stvar veže se i uz održavanje Olimpijskih igara (24. jula - 8. avgusta). Tamo je situacija ozbiljnija obzirom na blizinu Kine i Vuhana gde se nalazi samo žarište korona virusa. 

- Mislim da će se pre ili kasnije postaviti pitanje da li je korona virus pod kontrolom kako bi se mogla održati takmičenja u Tokiju - rekao je Dik Paund, član Međunarodnog olimpijskog odbora.

Sve više je obolelih u celoj Aziji, uključujući i Japan, pa je tako odloženo njihovo fudbalsko prvenstvo sve do kraja marta, a Dejvis kup susret Japana i Ekvadora igraće se bez gledalaca u Osaki, a otkazano je i Svetsko prvenstvo u brzom klizanju u Južnoj Koreji. Dakle, alarm je dosta glasan i mora se ozbiljno razmisliti o budućim postupcima obzirom na sam virus koji se širi velikom brzinom.

- Kako sada stvari stoje, bićemo u Tokiju - poručio je Paund. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading