NEVIĐENA PREVARA: Slovenci dali nagradu sportisti koji se uopšte nije takmičio

Autor:

Sport

19.02.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastupao sam na taekvondo turnirima, bio sam uspešan ali sam tek nakon šest godina shvatio da sam žrtva lukavih međunarodnih manipulatora, jer ta takmičenja uopšte nisu bila službena, kaže Beno Misja.

RepublikaFoto: youtube.com/lendavainfo
Beno Misja

 - A nagradu opštine Lendava za najboljeg sportistu godine osvojio je... Beno Misja - uz dramatičnu pauzu najavio je voditelj a ponosni Misja zahvalio je i rekao da mu je to velik podsticaj za dalje.

Jedna uobičajena priredba je prerasla u skandal u Sloveniji i svakako je jedna od najbizarnijih na svetu.

Beno Misja (25) trenira taekvodno. Predstavio se kao četvorostruki prvak Slovenije i budući evropski prvak.

 - Spomenuti Beno Misja nije registrovani član ni jednog saveza ni kluba. Takođe nikad nije bio registrovan u Taekvondo savezu Slovenije i u sastavu E-Sport. Dobio je priznanje na temelju rezultata na takmičenjima koja nije organizovao savez - poslao je opštini Lendavi savez.

Misja se predstavio kao član kluba Hvarang iz Verone. Ali definitivno nije četvorostruki prvak Slovenije, još manje prvak Evrope. Novinari su pronašli rezultate tog navodnog evropskog prvenstva, gde se kao Misjini protivnici vode Nemanja Milović iz kluba Čagi i Zoran Đorđić iz Dragona. Njih nisu uspeli da pronađu, ali jesu Nemanju Močića i Dejana Milovića iz ljubljanskog kluba Čagi.

Oglasio se nakon cele priče i sam Misja, koji tvrdi da je žrtva međunarodne prevare.

 

 

- Od 2014. do 2020. nastupao sam na raznim taekvondo turnirima u Sloveniji i inostranstvu, što je zabeleženo i u medijima. Imao sam neke uspehe. A tek nakon što sam 8. februara primio pismo od saveza, na temelju utvrđenih okolnosti i činjenica, shvatio sam da sam bio žrtva lukavih međunarodno organizovanih manipulatora - rekao je, pa nastavio:

- Dobro organizovana međunarodna "zločinačka organizacija" navela me da se od 2014. takmičim na turnirima koji nisu službeni u kalendaru saveza. Navodni članovi te grupe bili su J. M. i J. J. kao moj licencirani slovenski trener, kao i italijanski reprezentativac S. P., koji se predstavio kao trener kluba Hvarang iz Verone. U svakom trenutku navedene osobe zajedno sa drugima pravile su po mom mišljenju zločin i zavaravali me. Odnosno, tvrdili su da se takmičim na turnirima koji su službeni i da sam zapravo dobio priznanja nakon borbe. Na moju žalost, iako sam se zaista i borio, ta priznanja nisu bila službena.

- Podneo sam kaznenu prijavu protiv te tri osobe jer nisam svesno naneo štetu onima koji su verovali u moj uspeh. Nisam kriv, ali izvinjavam se svim uključenim institucijama, organizacijama - razočaran je Misja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading