Rvači Srbije otputovali u Rim na Evropsko prvenstvo

Autor: Tanjug

Sport

08.02.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je danas u Rim, gde se od 10. do 16. februara održava šampionat Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Stevan Micić

Srbiju će predstavljati osam takmičara, u slobodnom stiilu Stevan Mićić (57 kg) i Zaur Efendiev (74 kg), u grčko-rimskom stilu Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Davor Štefanek (72 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg) i Mihail Kajaia (97 kg).

Nastup u Rimu biće prvi za novog srpskog reprezentativca, Gruzijca Zurabija Datunašvilija, koji je nedavno dobio srpski pasoš.


Datunašvili ima 28 godina i tokom karijere je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima.

- Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kajaia, koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate koje je Mihail na prethodnim velikim takmičenjima. Sjajno sam se uklopio, odlično radio sa ostatkom ekipe tokom pripremnog perioda i sa velikim nestrpljenjem očekujem početak takmičenja - rekao je Datunašvili.

Evropsko prvensvo u Rimu biće prilika da se nastavi sa kontinuitetom dobrih rezultata na velikim takmičenjima, sa kojih srpski rvači redovno donose odličija, a tome se nada i predsednik RS S Željko Trajković.

- Naš primarni cilj su olimpijske norme. Do sada smo uspeli da osvojimo tri, ali se nadamo da se na tome neće završiti. Svakako se ne odričemo medalja na Evropskom prvenstvu i nadamo se da ćemo niz sjajnih rezultata nastaviti i u Rimu. Momci su odlično radili u prethodnom periodu i ovo će biti sjajna provera pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Budimpešti i Sofiji - istakao je Trajković.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom I Stevan Mićić u slobodnom stilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading