Marinković dodelio nagrade najboljim sportistima Vršca i najavio još veća ulaganja i promociju!

Autor:

Sport

31.01.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez grada Vršca priredio je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportisti u 2019. godini, a generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković iskoristio je tu priliku da poseti kako sportski savez tako i lokalnu samoupravu.

RepublikaFoto: Aleksandar Putnik
Najbolji dobili priznanja od grada Vršca!

Na svečanosti prisutne u Kongresnoj dvorani Centra "Milenijum" pozdravila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

- Ponosna sam koliko naš grad ima sportskih nada, koliko je vrhunskih sportista iznedrila ova mala sredina i što smo obezbedili odlične uslove za bavljenje sportom. Lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom klubovima i razvojem bazičnog sporta tako što ćemo kako u gradu tako i u seoskim sredinama nastaviti izgradnju sportskih terena i sala za fizičke aktivnosti - rekla je gradonačelnica Vršca.

Najpre su proglašene "sportske nade", 46 mladih sportista dobili su priznanje za ostvarene rezultate do sada uz poruku da nastave da se bave sportom i osvajaju medalje.

RepublikaFoto: Aleksandar Putnik

Specijalno priznanje dobio je Igor Tešević (VAMOS), najbolji pionir u 2019. je Marko Mladenovski (Atletski Кlub Atina), a pionirka Tara Đekić (Džudo klub Lokomotiva). U konkurenciji kadeta najbolji su Ognjen Dragosavljević (Taekwondo klub Eurošped) i Teodora Radojičić (Taekwondo klub Vršac). Posebno priznanje uručeno je UŽF Banat. Priznanje za najboljeg juniora i juniorku poneli su Aleksej Fedor Pavkov (Vršački Atletski Кlub 1926) i Jokanović Nevena (Taekwondo klub Eurošped). Damir Fejzić (Taekwondo klub Eurošped) najbolji je sportista grada Vršca za 2019. godinu, a u konkurenciji dama Tamara Кostić (Sportski Paraglajding klub Berkut). Za najboljeg trenera proglašeni su Marin i Mario Dujić (Taekwondo klub Eurošped). U 2019. najbolji klubje bio Omladinski Fudbalski Кlub Vršac. Nagrada za životno delo dodeljena je Zoranu Ilinčiću iz Ateltskog kluba Atina.

RepublikaFoto: Aleksandar Putnik

Ispred Sportskog saveza Srbije prisutne je pozdravio generalni sekretar Goran Marinković i čestitao najboljim sportistima grada Vršca. Nakon ove posete sumirao je utiske:

RepublikaFoto: Aleksandar Putnik

- Vršac je grad sporta, upravo zbog onih koji treniraju i ostvaruju odlične rezultate. Moram da pohvalim rad Sportskog saveza grada Vršca, zaista imaju veliki broj klubova, njih 88, a zastupljene su najrazličitije grane sporta. Dobar rad, ideje i energiju čelnih ljudi sportskog saveza prepoznale su i gradske vlasti, gradonačelnica Dragana Mitrović sa pomoćnicima, a naročito gospodinom Dejanom Santračem pružaju veliku podršku sportu. Predlog Sportskog saveza Srbije da se u Vršcu organizuje Mali sajam sporta prihatili su sa oduševljenjem. Odlučili smo da Vršac uvrstimo među ovogodišnje gradove domaćine Malog sajma i to u prolećnom delu školske godine. Mali sajmovi će tako biti zastupljeni tokom čitave školske godine, a broj opština u kojima će biti organizovan je dupliran u odnosu na prethodne - rekao je Marinković.

RepublikaFoto: Aleksandar Putnik

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading