Sportski savez Srbije ugostio prvog ambasadora Kazahstana u Beogradu!

Autor:

Sport

30.01.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna sportska saradnja uspostavljena prošle godine sa mnogim zemljama sveta, od prvih dana 2020. godine doživljava i realizaciju. Pored održavanja i unapređivanja postojećih kontakata, Sportski savez Srbije uvek je raspoložen za sticanje novih sportskih prijatelja.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Gabit Sizdikbekov u poseti SSS

U prostorijama Sportskog saveza Srbije predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković ugostili su prvog ambasadora Kazahstana u Beogradu Gabit Sizdikbekova. Kako je Kazahstan politički i ekonomski partner i prijatelj Srbije, ambasador je izrazio želju da upozna čelne ljude najmasovnije sportske organizacije u Srbiji.

– Veliko je zadovoljstvo što ste brzo odgovorili na naš predlog i što smo za kratko vreme organizovali ovakav sastanak. Čast mi je što mogu da upoznam olimpijskog šampiona koji je na čelu velike sportske organizacije kao što je gospodin Štefanek. Imamo veliku želju da ostvarimo saradnju na polju sporta i verujem da uz pozitivnu energiju i volju koji su već prisutni, sve to možemo ostvariti – rekao je ambasador i izrazio je želju da kazahstanski stručnjaci u boksu, sportu broj jedan u njihovoj državi, razmene znanja i iskustva sa bokserima Srbije, a naravno da bi saradnja sa stručnjacima kolektivnih sportova Srbije bila od velike koristi za razvoj sporta ove srednjeazijske zemlje.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek upoznat je sa sportskim uspesima Kazahstana naročito u borilačkim sportovima, dok je i sam posetio ovu zemlju za vreme Svetskog prvenstva u rvanju 2019:

– Za vreme boravka u Vašoj zemlji bio sam srdačno dočekan i poneo sam veoma lepe utiske. Veoma smo počastvovani Vašom posetom i verujem da svi detalji našeg razgovora vode ka obostranom poboljšanju sporta dve zemlje. Do sada smo stupili u kontakt sa više zemalja i krenuli smo u realizaciju dogovorenog. Tako se nadam da ćemo što pre preduzeti konkretne korake – rekao je Štefanek, a generalni sekretar Marinković je predložio niz aktivnosti koje bi doprinele poboljšanju odnosa i unapredili sportsku saradnju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading