NEMA BOLTA I IVANE ŠPANOVIĆ: IAAF objavila kandidate za atletičare godine

Autor:

Sport

02.10.2017

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je listu kandidata za atletičarku i atletičara godine. Na listi kandidata nema Jamajčanina Useina Bolta, kao i Srpkinje Ivane Španović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Španović je zbog broja na dresu ostala bez medalje na SP

Bolt je šest puta proglašavan za najboljeg atletičara godine, ali ove godine nije među kandidatima. On se od atletike oprostio na SP u Londonu. Bolt je u finalu trke na 100 metara osvojio bronzanu medalju, ali nije uspeo da završi štafetu 4x100 metara pošto se povredio.

Nominovani za najboljeg atletičara godine u muškoj konkurenciji su: Mutaz Esa Baršim (skok u vis), Pavel Fajdek (kladivo), Mo Farah (5.000 i 10.000 metara), Sem Kendriks (skok s motkom), Ilajdža Manangoi (1.500 metara), Luvo Manjonga (skok u dalj), Omar Makleod (110 prepone), Kristijan Tejlor (troskok), Vejd van Nikerk (400 metara) i  Johanes Feter (koplje).


Među nominovanim u ženskoj konkurenciji nema srpske atletičarke Ivane Španović. Ona je ove godine odbranila titulu u Dijamantskoj ligi u skoku u dalj, a bila je četvrta na SP. Srpkinja je osvojila zlato na EP u dvorani u Beogradu.

U ženskoj konkurenciji za najbolju u ovoj godini nominovane su: Almaz Ajana (5.000 i 10.000 metara), Anita Vlodarčik (kladivo), Britni Ris (skok u dalj), Marija Lasickene (skok u vis), Helen Obiri (5.000), Sali Pirson (110 prepone), Sandra Perković (disk), Kaster Semenja (800 metara), Ekaterini Stefanidi (skok s motkom) i Nafisatu Tijam (sedmoboj).

Najbolji atletičari biće proglašeni 24. novembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading