(VIDEO) Nakon vaterpolista, i rukometaši Španije u finalu EP: Slovenija poklekla pred "crvenom furijom"!

Autor:

Sport

24.01.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav dan za španski sport! Vaterpolisti su se plasirali u finale Evropskog prvenstva, a samo koji sat kasnije isti uspeh ponovili su i rukometaši.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje rukometaša Španije

Za razliku od prvog polufinalnog meča, u kojem je Hrvatska posle četiri produžetka i 80 minuta igre pobedila Norvešku, drugo polufinale je bilo totalni antiklimaks.

Španija je bez većih iskušenja savladala Sloveniju i plasirala se u finale, gde će se, dakle, sa Hrvatima boriti za zlatnu medalju – (20:15).

Dok su u prvom polufinalu blistale odbrane i golmani, u ovom drugom defanziva skoro da se nije ni igrala.

Samo u prvom poluvremenu viđeno je čak 35 golova. A, taj „trči i šutiraj“ igra više je prijala Crvenoj furiji, koja je posle 8:8 na semaforu krenula da lomi Janeze i da pravi rezultatski beg.

Razlika u drugom poluvremenu je išla i do plus šest za Španiju (22:16), a Slovenija je uspela da se približi na tri gola zaostatka (26:23) i da nekoliko minuta drži tu distancu, ali bez uspeha da rastojanje skrati za makar još jedan gol sve do samog finiša.

Odbranom 5-1 uspeli su puleni Ljube Vranješa da poremete španski napad, koji je dve lopte prodao, pa jedan šut odbranio golman Kastelić i Slovenija je došla minut i 20 sekundi pre kraja, pogotkom Doleneca, na samo gol zaostatka – 33:32.

Odgovornost u poslednjem španskom napadu preuzeo je Aleks Dujšebajev i pogodio – 34:32 – i odveo Crvenu furiju u finale.

Trojica španskih igrača postigla su po šest golova: Dujšebajev, Entrerios i Perez, dok je u sastavu Slovenije Dolenec sa sedam pogodaka bio najefikasniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading