Posle brukanja na EP, vreme je za novo dokazivanje: Perunovim momcima olakšan put do Mundijala!

Autor:

Sport

24.01.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška rukometna reprezentacija Srbije igraće samo baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo, čime je izbegla teži put borbe za Mundijal koji je podrazumevao i učešće u kvalifikacijama, potvrdila je Evropska rukometna federacija (EHF).

RepublikaFoto: RSS
Rukometna reprezentacija Srbije

Srbija će igrati u junskom baražu, dok će u aprilskim pretkvalifikacijama učestvovati pobednici grupa prve faze pretkvalifikacija Litvanija, Rumunija, Turska i Izrael, odnosno, četiri najslabije plasirane selekcije sa EP 2020, Letonija, Bosna i Hercegovina, Rusija i Poljska (od 21.do 24. mesta).

Žreb za kvalifikacije biće obavljen 30. januara u Beču. Mečevi će biti igrani od 16. do 19. aprila. Pobednici će se priključiti preostalim timovima u junskom baražu.

RepublikaFoto: Starsport
Da li će nas Perun odvesti na Svetsko prvenstvo?

Mesto u baražu su već obezbedili Francuska, Nemačka, Mađarska, Severna Makedonija, Island, Crna Gora, Belorusija, Portugalija, Švedska, Švajcarska, Holandija, Češka i Austrija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading