"Delfini", bićete zlatni u Tokiju!

Autor: Todor Petković

Sport

24.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz "delfina" u četvrtfinalu Evropskog prvenstva boli, ali nije tragedija, saglasni su selektor Dejan Savić i poznavaoci prilika u srpskom vaterpolu.

RepublikaFoto: VSS
Andrija Prlainović

Eliminacija od Španije posle peteraca (10:9) nije posledica generalno lošijeg kvaliteta, već trenutno slabijeg izdanja, zbog čega vođa našeg tima ističe da ovu lekciju moraju da dobro nauče i na krilima pouka zablistaju u Tokiju, gde će braniti zlato sa Olimpijskih igara u Riju.

NISMO NAVIKLI

- Španci su uspeli da preokrenu rezultat i, ono čega smo se pribojavali, da nametnu svoj ritam i fizički dominiraju. Posle su došli peterci, koji nisu lutrija, oni se vežbaju, zato ne verujem u sreću u sportu. Predstoji nam da se dignemo, a biće teško jer ekipa nije navikla na ovakve stvari. Nakon analize grešaka možemo ovo ozbiljno da iskoristimo kao pripremu za Olimpijske igre - istakao je Savić.

Da momci moraju da se izdignu koliko danas (16.00) protiv Grčke u razigravanju od petog do osmog mesta, smatra i legendarni Aleksandar Šoštar. On u razgovoru za Srpski telegraf poručuje iz Budimpešte da će se sve brzo zaboraviti ako se donese medalja iz Tokija.

TIM NAJVIŠE BOLI

- Mi nemamo tapiju na prvo mesto, porazi su deo sporta i zato ovo nije katastrofa. Momke sigurno najviše boli poraz. Ova generacija je vrhunska i moramo ih pustiti na miru. Verujem da nam mogu doneti zlato iz Tokija i da Olimpijske igre budu njihova kruna - rekao je Šoštar.

On kaže da je jednako važno šta će biti posle OI u Japanu, pogotovo sa mlađim selekcijama.

- Ova generacija se već dokazala. Međutim, u Vaterpolo savezu Srbije moraju da nastave sa ozbiljnim radom. Iskreno, bio sam u strahu za budućnost, ali onda je stiglo juniorsko srebro sa Svetskog prvenstva u decembru - dodao je Šoštar.

RepublikaFoto: Starsport

Dva vezana neuspeha posle 37 godina

Da nema razloga za brigu posle neuspeha u Budimpešti i na Svetskom prvenstvu prošle godine, govori podatak da su nam od 1983. godine ovo prva dva takmičenja u nizu na kojima nisu osvojena odličja. Da panici nema mesta, svedoči podatak da je ovo tek prvi kontinentalni šampionat još od 1999, s kojeg se vraćamo bez medalje. Naime, straha nije bilo ni posle neuspeha u četvrtfinalu SP 2013, a posle toga usledili su veliki uspesi sa vrhuncem na OI u Riju, gde je osvojeno zlato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading