Grom iz vedra neba: Beograd domaćin EP 2024?!

Autor: Republika

Sport

23.01.2020

14:31

Srbija i Beograd mogli bi ponovo da budu domaćini Evropskog prvenstva u vaterpolu. Kako se može čuti u Budimpešti, Beograd aktivno razmišlja da podnese kandidaturu, a u konkurenciji su još Tel Aviv i Firenca, a odluku će LEN doneti u maju.

Starsport
Vaterpolo reprezentacija Srbije!

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan u razgovoru sa srpskim izveštačima u prestonici Mađarske potvrdio je da je takva mogućnost veoma izvesna.

- Ovde smo baš u pregovorima oko potencijalne organizacije Evropskog prvenstva u Beogradu 2024. To je olimpijska godina (OI u Parizu prim. aut), naša ideja je da opet napravimo spektakl kao što je to bilo 2016. godine kada smo takođe organizovali EP - rekao je Marijan.

Tada je Srbija u Beogradskoj areni, prema rečima tada čelnika LEN-a, organizovala najbolji kontinentalni turnir ikada.

- Postavili smo neke standarde u Beogradu, iako se svake godine dižu. Moramo da kažemo da Srbija, Mađarska i Hrvatska mogu da organizuju događaje na tolikom nivou, verujem je da će moći i drugi - istakao je generalni sekretar VSS.

Ideja je da se podigne vaterpolo u Srbiji na viši nivo u javnosti.

- Radimo na popularizaciji vaterpola u zemlji i skretanju pažnje na taj sport, s obzirom da znamo da nije medijski eksponiran kao drugi sportovi. Nama medijska pažnja znači i zato bismo se kandidovali - iskren je čelnik VSS.

U narednih mesec i dva, kako kaže Marijan, sagledaće se finansijska strana.

- Iskreno se nadam da ćemo moći sve da ispratimo - optimista je Nemanja Marijan.

Posle Budimpešte Evropsko prvenstvo održava se u Splitu 2022. Da li red treći put na Srbiju posle 2006. i 2016?

 

Komentari (0)

Loading