Srbija ispala u četvrtfinalu, Lopez Pinedo u 40. godini začarao gol i potopio Srbiju!

Autor:

Sport

22.01.2020

17:42 >> 17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle regularnog dela u meču Srbije i Španije bilo je 6:6, a u polufinale je Španija otišla posle dve odbrane Lopez Pineda u izvođenju peteraca. Srbija će igrati za plasman od petog do osmog mesta i neće odbraniti titulu.

RepublikaFoto: Starsport
Idemo na pobedu!

Srbija je počela ovaj meč sa nekoliko neiskorišćenih akcija sa igračem više, ali je onda Mandić sa dva gola doneo prednost. Španija nije koristila propuste u našoj odbrani, ali je Granados-Ortega pred kraj prve četvrtine uspeo da smanji rezultat na 2:1.

U drugom poluvremenu Sava Ranđelović je dao gol za 3:1, a onda je usledio potop. Mladi Sanauha je dao dva pogotka, napravili smo jedan sedmerac i na poluvreme su Španci otišli sa prednošću od 5:3.

U trećoj četvrtini je bilo mnogo uzbuđenja. Jakšić je Srbiju vratio na -1, ali je još jednim golom iz daljine Španije uspela da vrati prednost od dva gola razlike. Ipak kapiten Miloš Ćuk je bio sjajan i golom u poslednjoj sekundi jednog od naših napada doneo nam je -1 pred poslednju četvrtinu.

U četvrtom delu igre Srbija je jurila rezultat i gol Mandića je doveo ekipe do egala – 6:6.  Na kraju je pobednika odlučilo izvođenje peteraca.

Posle peteraca Srbija je bila lošija i Španija je otišla u polufinale.  Prlainović i Mandić nisu bili precizni i Španija je bila bolja. 

PETERCI: 

1:0 Filipović pogađa! 

1:1 Perone vrlo rutinski pogađa ovo. 

1:1 Lopta se od prečke odbila u Pinedove ruke. Prlainović promašuje. 

1:1 Munariz pravo u Branislava Mitrovića!

1:1 Pinedo hvata i ovo, Mandić ne pogađa. 

1:2 Posle odbitka pogađa Delgado. 

2:2 Aleksić konačno pogađa za Srbiju. Sada je pritisak na Španiji. 

2:3 Larumbe daje gol i sada je Srbija na ivici. 

3:3 Ostavlja kapiten Miloš Ćuk Srbiju u igri. 

4:3 Granados pogađa za pobedu. 

IV ČETVRTINA: 

8. minut: Isključenje za Dedovića i tajmaut za Španiju pre ovog igrača više. Izblokiran je Granados i uzimamo loptu! 

Razlika između 2 sata je 10 sekundi. Faul u napadu Pjetlovića! Idemo na peterce!

7. minut: Mandić je presekao ovu loptu, a onda Granados uzima loptu našim vaterpolistima. A sada Pjetlović uzima loptu. Tajmaut za Savića!

Brani Lopez-Pinedo udarac Andrije Prlainovića.

6. minut: Isteklo je vreme za ovaj napad Španije. Pas ka Pjetloviću je osujećen. 

5. minut: Dug napad za Španiju i na kraju šut preko gola. Bustos je isključen, a Mitrović pogađa prečku! 

4. minut: Povučen je Pjetlović, a onda Pinedo brani šut Mitrovića. Isključen je Jakšić u poslednjim momentima napada. I za njega treće isključenje. 

3. minut: Gol! Dušan Mandić nas dovodi u egal 6:6! Izblokiran je ovaj šut Španije, ali naša odbrana i drugi napad neutrališe. 

2. minut: Uzima Prlainović ovu loptu na centru, a onda isključenje za Španiju. 

1. minut: Španija je bolja u plivanju, a Aleksić dobija isključenje. Ispala je lopta Fernandezu i spasila našu odbranu u ovom napadu. Loš napad Srbije, na kraju šut iz velike daljine bez uspeha. 

III ČETVRTINA: 

8. minut: Osvojena lopta bez faula za Dedovića, a jakšić je nogom udario Peronea i dobio isključenje. 

7. minut: Stefan Mitrović je isključen zbog faula nad Munarizom, Mitrović brani, a Tahulj promašuje iz odbitka. 

Munariz je isključen, a onda Dejan Savić traži tajmaut. A onda u poslednjoj sekundi Ćuk daje gol za 6:5!

6. minut: Spoljni deo mreže pogađa Granados. Još jednom igrač više za Srbiju, a onda Aleksiću brani Pinedo. Sjajan je golman Španije danas. 

5. minut: Felipe Perone sa ogromne udaljenosti i sada opet +2 za Španiju. Rezultat je 6:4. Pinedo opet brani šut sa centra i rezultat je nepromenjen. 

4. minut: Isključenje za Ranđelovića i on se neće vraćati na teren. Sada Španija uzima tajmaut. 

Ali Srbija se odbranila i ide u napad! Snažan udarac Srbije, ali Pinedo to lako brani. 

3. minut: Napokon iskorišćen igrač više, sada je 5:4. Nikola Jakšić postiže svoj prvi gol večeras. Nervozni su Španci i prave faul u napadu. Miloš Ćuk je šutnuo, ali je stativa opet bila na putu toj lopti. 

2. minut: Topljena lopta na našem centru, a onda faul u napadu Španije i uz to isključenje! 

1. minut: Sada Ćuk uzima loptu, ali Filipović šutira sa velike udaljenosti. ali i Španija ostaje bez gola u prvom napadu. 

II ČETVRTINA: 

8. minut: Sada dva igrača manje za Srbiju i Španija ide na +2 pogotkom Sanauhe. Neverovatnih 5:3. Loš pokušaj Mandića i to je to za ovo poluvreme. 

7. minut: Još jedan pogodak iz daljine i sada je posle serije 3:0 Španija u vođstvu 4:3. Sanauha je pogodio. 

Isključenje za Peronea, a onda i za Sanauhu. Nije naš tim ovo uspeo da iskoristi, a Filipović je zaradio isključenje!

6. minut: Sjajni Bane Mitrović! Neverovatan šut Munariza je zaustavljen. Peterac za Španiju i Perone postiže gol za izjednačenje - 3:3. Snažan šut Mandića i lopta izlazi u aut. 

5. minut: Fernandez pogađa sa ogromne distance i vraća Španiju na -1. Rezultat je 3:2.Sjajan šut Prlainovića, ali lopta je stala na gol liniji!

4. minut: Isključenje za Aleksića, ali opet blok na krilu. Sada je Filipović sjajan u odbrani. Larumbe isključen i Sava Ranđelović daje gol iz blizine! Sada je 3:1!

3. minut: Munariz pravi kontrafaul u napadu, a onda Dedović pokušava bezuspešno iz velike udaljenosti.

2. minut: Sada je Dedović isključen, ali je Granados izblokiran i to dva puta. Mandić je dva puta bio bolji od njega. Pinedo branio šut Mandiću. 

1. minut: Isključenje za Srbiju, ali Filip Filipović izbija loptu iz ruke Granadosu. Igrač više za nas, ali Aleksić prima loptu u prostoru od 2 metra. 

I ČETVRTINA: 

8. minut: Loš šut spolja Milana Aleksića, a onda Španija gubi loptu. U poslednjem napadu Srbije izgubljena lopta. 

7. minut: Sada Mandić pogađa drugi put za 2:0! Njegov 11. gol na ovom EP. Jakšić zarađuje isključenje i Granados-Ortega postiže prvi pogodak Španije za ovom meču. Sada je 2:1.

6. minut: Španija gubi loptu, Vico je 1 na 1 sa Pinedom i promašuje zicer! Dobro plivajje Španije, ali još uvek bez gola za naše protivnike. Lopta na Vica na centru, a onda isključenje za Špance. 

5. minut: Prvo isključenje za Srbiju, van terena ide Ranđelović. a potom je i Pjetlović isključen. No Delgado nije pogodio mrežu! Naš tim potom ima pasivan napad, bez šuta.

4. minut: Imala je Srbija sreće. Larumbe je savladao Mitrovića, ali je stativa spasila naš tim. Mandić pogađa i prvi gol za naš tim! 1:0!

3. minut: Topljena lopta i Srbija ide u napad. Još jedno isključenje za Španiju, ali bez gola za Srbiju. 

2. minut: Sada kontrafaul španskog centra, a sada faul na Dedoviću i prvi igrač više. No ne koristimo posle šuta Miloša Ćuka ovu šansu. 

1. minut: Španci prvi dolaze do lopte, ali oni šutiraju sa velike daljine, ali i mi gubimo loptu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirko Sandic

22.01.2020 20:56

Bravo Jelenicu. Tako prolazimo kad zavrces toplu vodu instituciji koja pravi reprezentativce. Sve ce dalje biti super plasman oko 10. mesta.