(VIDEO) Hrvati savladali domaćina i došli na korak do polufinala EP!

Autor:

Sport

16.01.2020

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaši Hrvatske savladali su domaćina Austriju 27:23 (13:8), u prvom meču druge runde Evropskog prvenstva. Meč odigran u bečkoj „Viner Štathale”, pred 8.217 gledalaca, odlučen je već u prvom poluvremenu, kad su „Duvnjak i drugovi” stekli pet golova prednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Stepančić

U nastavku je četa Lina Červara održavala prednost od četiri do šest golova, pa je i završnica protekla bez neizvesnosti i nervoze.

Hrvatska je igrala disciplinovano, imala samo jedno isključenje (Austrija pet), a uz šest izgubljenih lopti (Austrija 13), domaćin je na kraju još i dobro prošao sa konačnih „minus 4”.

Najbolji strelac u pobedničkom timu bio je Zlatko Horvat sa šest golova, dok su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić dodali po pet.

U selekciji Austrije Robert Veber je postigao šest golova, Gerald Cajner četiri, dok je Tomas Ajhberger imao 10 odbrana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Šipić

Hrvatska će u narednom kolu, u subotu od 20.30 časova igrati protiv Nemačke i pobeda bi značila plasman popularnih „Kauboja” u polufinale 24. Evropskog prvenstva.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading