"Delfini" jure peto zlato u nizu!

Autor: Todor Petković

Sport

14.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo 2001. u Budimpešti, koja je, izgleda, mesto uspeha za naše vaterpoliste. Tada smo prvi put bili šampioni Evrope, od raspada Jugoslavije, a potom smo nanizali još šest titula prvaka Starog kontinenta.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Filipović i Dušan Mandić

Danas se priča nastavlja u istom gradu - počinje 34. Evropsko prvenstvo, na kojem je Srbija favorit za osvajanje zlatne medalje. Kako i ne bi bila, četiri puta smo zaredom bili zlatni, poslednji put u Barseloni 2018. godine. Prvi na red nam dolaze Rusi (17.30, RTS 2), koji su totalni autsajderi i sve osim pobede od nekoliko golova razlike u našu korist bi bilo iznenađenje.

Selektor Dejan Savić (44) rekao je da je meč s Rusima, na neki način, odlučujući.

- Svaki početak je težak, ali ne možemo da gledamo na taj način jer moramo da pravdamo ulogu favorita u grupi, ali i na prvenstvu. Kroz pripreme smo ispunili određene zadatke, spremni smo za Ruse - rekao je Savić.

"Delfini" su već izborili plasman na Olimpijske igre, ali motiva ima napretek.

- Selektori ekipa koje se nisu plasirale u Tokio imaju dosta glavobolje i stresa. Rusima nedostaje glavni igrač Dmitri Holod, i to je loša stvar za njih. Ne znam koliko ih je poremetio i skandal sa dopingom - zaključio je Savić.

Bek Stefan Mitrović (31) smatra da i drugi igraju kvalitetan vaterpolo.

- Ne igramo samo mi na svetskom nivou, a uspesi na evropskim prvenstvima možda govore da nam ne prija da putujemo daleko - našalio se Mitrović i dodao:

- Meč sa Rusima je fizički zahtevan, oni su stameni, čvrsti. Posle dolaze Rumuni i Holanđani, sa njima ćemo moći da kalkulišemo - rekao je Mitrović.

Mađarski huligani na tribinama

Možda vaterpolo nije toliko popularan sport, ali je stigao da privuče opasne huligane iz Mađarske, koji sebe nazivaju karpatska brigada. Oni su najavili da će biti na svim mečevima koje igra Mađarska, a prisustvo su već potvrdili na meču njihove ženske vaterpolo reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading