Francuzi okrenuli Slovence i ostavili ih bez OI!

Autor:

Sport

09.01.2020

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Slovenije nije uspela da dođe na korak od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je u polufinalu kvalifikacionog turnira u Berlinu poražena od Francuske posle preokreta.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Odbojkaši Francuske

Francuzi su u prvom polufinalnom duelu slavili sa 3:2, po setovima 13:25, 22:25, 25:14, 25:21, 15:9, posle jednog sata i 59 minuta igre.

Iako su izabranici Alberta Đulijanija brzo i lako osvojili prva dva seta, u nastavku susreta je viđena potpuno drugačija slika i znatno igra Francuza, koje jedna pobeda sada deli od olimpijske vize.

Najbolji u trijumfu "trikolora" bio je Benžamen Tonijuti sa 22 poena, dok je Ervin Engapet dodao 18.


Na drugoj strani se istakao Tonček Stern sa 20 poena, Tine Urnaut je upisao 14, a Klemen Čebulj jedan manje.

Na taj način aktuelni evropski vicešampioni su ostali bez prilike da se u finalu turnira bore za istorijski plasman na Olimpijske igre na kojima Slovenija nije do sada nikad učestvovala.

S druge strane, Francuzi će se u borbi za mesto u Tokiju sastati sa pobednikom susreta između Bugarske i Nemačke, koji se sastaju od 20 časova. Samo prvoplasirani na turniru će izboriti mesto na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Francuzi su do sada četiri puta učestvovali na Olimpijskim igrama, a najbolji rezultat im je osmo mesto na debiju 1988. godine u Seulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading