"Bugari nisu bolji od nas, samo su zdraviji"

Autor:

Sport

08.01.2020

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač istakao je posle poraza od Bugarske 3:2 da je pobeda izostala jer ekipa jednostavno nije bila dovoljno spremna.

RepublikaFoto: oss.rs
Slobodan Kovač

Srpski odbojkaši su na kvalifikacionom meču u Berlinu poraženi rezultatom 25:21, 26:24, 22:25, 25:20 i 13:15, zbog čega se nisu plasirali na Olimpijske igre u Tokiju.

- Normalno, mislim da je bio pritisak zbog važnosti meča, ali verujem da su igrači više bili stegnuti jer nisu bili stopostotno spremni. Svako od nas hoće jer je ovo mnogo važno za svakog, ali nažalost, oporavak i sve što je urađeno u poslednjih pet dana nije bilo dovoljno da pokažemo našu dobru igru i da napravimo nešto više u ovom trenutku. Da li žalimo? Naravno. Videli ste i sami. Nije lako igrati kada znaš da nisi prošao dalje. Svaka čast Bugarima, ali oni u ovom momentu nisu bolji od nas. Samo su zdraviji - istakao je Kovač.


Upitan da podseti sa kojim se povredama i problemima suočio nacionalni tim, 52-godišnjak je rekao:

- Znamo šta se dešavalo. Probali smo sve da odradimo. Moje mišljenje je da ne bi bilo ni normalno da na ovo takmičenje povedem sedam, osam dobrih igrača kad‘ su ispred mene evropski prvaci. Pokušali smo da uradimo to sa našim najboljim igračima, ali nažalost nije uspelo. Sve smo uradili. Stručni štab i medicinski tim su se trudili da budemo spremni. Jednu utakmicu smo bili spremni. Jeste da ekipa nije na nivou Francuske i Bugarske, ali tad se i osećalo da se nešto može uraditi. Danas egal igra, a nije bilo napada iz četvorke u pojedinim trenucima. Velika stvar, veliki problem. Ljudi, ne mogu da vam opisem koliko je sada teško razgovarati ovde sa vama. Kada neke stvari ne možeš da promeniš, ćutiš - zaključio je Kovač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading