Preokret: Srbija i dalje može na OI!?

Autor:

Sport

08.01.2020

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašima Srbije, ipak, ostaje tračak nade da mogu do Olimpijskih igara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkaši Srbije

Srbija je poražena od Bugarske rezultatom 3-2 u setovima i time se mislilo da je ostala bez šansi da se plasira u polufinale kvalifikacionog turnira u Berlinu.

Aktuelni šampion Evrope grupnu fazu je završio sa skorom 1-2, a da više nema šanse za polufinale tvrdio je i zvanični Tviter profil Evropske odbojkaške organizacije (CEV).

- Bugarska je ostala nepobeđena i osvojila Grupu B, posle pobede nad Srbijom. Ovaj rezultat znači da su šampioni Evrope (Srbija) eliminisani iz pohoda na kartu za Tokio 2020 - navodi se na tom profilu.

Taj isti profil daje link koji vas vodi na zvanični sajt CEV-a, na kojem, u izveštaju meča, piše sledeće.


- Konačan rezultat je umalo izbacio evropske šampione iz borbe za Olimpijske igre, jer im je trenutno jedina nada gotovo pa nemoguća pobeda Holandije nad Francuskom od 3-0 u poslednjem meču grupe.

Ponovo pregledanje statistike to i potvrđuje – ukoliko Holandija pobedi Francusku bez izgubljenog seta Srbija će kao drugoplasirana, iza Bugarske, proći u polufinale, a evo i zašto.

U slučaju pomenutog rezultata, napravio bi se krug od tri reprezentacije u kojem bi Srbija, Francuska i Holandija imali po 1 pobedu i 2 poraza.

Sledeće bi se gledao broj poena i tu bi "orlovi" i "trikolori" imali po 4 poena, dok bi Holanđani bili eliminisani sa 3.

Na red bi onda došao set-količnik i i tu bi Srbija i Francuska bili izjednačeni, sap o pet osvojenih i šest izgubljenih setova.

Ono što bi presudilo je količnik poena. Srbija je posle tri odigrana meča na 246-237, odnosno +9, a Francuska je pred duel sa Holandijom na 178-165, odnosno +13.

Ukoliko bi bilo potrebnih 3-0 za autsajdera u tom meču, to bi značilo da bi Francuzi, u najboljem slučaju (primera radi 25:23, 25:23, 25:23), završili sa +7, dva poena manje nego što ima selekcija Slobodana Kovača.

I pored svega napisanog, šanse da Holandija uopšte pobedi Francusku su minimalne, a da trijumfuje sa 3-0 su – astronomske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading