Sportski savezi CG osudili pokušaj paljenja zastave u BG

Autor:

Sport

04.01.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet sportskih saveza u Crnoj Gori osudilo je danas događaje u Beogradu tokom kojih je, kako navode, oskrnavljena crnogorska državna zastava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Smatraju da paljenje zastave nije rešenje problema

U zajedničkom saopštenju fudbalskog, košarkaškog, vaterpolo, rukometnog i odbojkaškog saveza Crne Gore poručuje se da ti savezi ne mogu da "ostanu nemi" na ono što je usledilo nakon što je većina ucesnika protesta pred Ambasadu Crne Gore došla upravo sa sportske priredbe, prenose crnogorski mediji.

- U nama sportistima širom sveta duboko je usađeno viteško nadmetanje koje podrazumeva poštovanje svake državne zastave. Zato nas posebno pogađa činjenica da se ovo događa u zemlji sa čijim su igračima mnogi od nas, pre samo petnaestak godina, u zajedničkim reprezentacijama delili dobro i zlo - navodi se u saopštenju.

Pokušaj paljenja zastave Crne Gore dogodio se tokom protesta navijača zbog usvajanja zakona u Crnoj Gori, kojim ta država namerava da preuzme svetinje i imovinu Srpske parvoslavne crkve.

Protest je protekao mirno, uz obezbeđenje zgrade Ambasade, koje je osigurala država, a pojedinci su pokušali petardama da zapale zastavu Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading