Kovač: Imamo tim za moj način igre; Podraščanin: Da ispravimo grešku od pre 4 godine

Autor:

Sport

04.01.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 13:30 igra prvi meč kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vodi naš tim ka Tokiju

Selektor Slobodan Kovač pričao je o predstojećim mečevima.

- Probali smo da napravimo mali boljitak. Neke stvari su forsirani kao izostanak Okolića zbog povrede. Ipak poveli smo neke igrače koji mogu da nam daju dobar servis, da bi mogli da forsiramo taj način igre koji ja hoću, a to je servis, blok, odbrana.

On je naglasio da je i Francuska imala problema sa sastavom tim.

- Vidim da Francuzi imaju problema oko sastava ekipe, prvi korektor Boje im nije došao i neki igrači su povređeni. To ne treba da nas zavara, oni su odlična reprezentacija ko god došao. Mi moramo da odigramo dobro ako hoćemo da pobedimo – naglasio je Kovač.

Naš korektor Dražen Luburić istakao je da se naš tim dobro poznaje i da ide na pobedu.

- Kostur ekipe je skoro isti sa EP, tako da iako imamo malo vremena poznajemo se dobro i radili smo dobro sa selektorom Kovačem. Nadam se da će ovaj rezultat biti isti kao sa EP, da ćemo biti na prvom mestu – rekao je Luburić.

Najiskusniji u ovom timi, Marko Podraščanin zna kako da se poprave greške od pre četiri godine.

- Mnogi kažu da je kvalifikacioni turnir čak i teži od Evropskog prvenstva pošto prolazi samo prvoplasirana ekipa na OI. S obzirom da znamo da se iz grešaka uči, mi smo pre četiri godine napravili veliku grešku. Posle osvajanja Svetske lige nismo uspeli da se plasiramo u Rio. Mislim da smo naučili veliku lekciju i da smo došli mnogo spremniji -  naglasio je naš kapiten.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading