Svi rekordi su u opasnosti zbog neverovatne Mikaele Šifrin!

Autor:

Sport

28.12.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanka Mikaela Šifrin upisala je 63. pobedu u Svetskom kupu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mikaela Šifrin

Američka skijašica pobedila je na današnjem veleslalomu i tako još jednom ispisala istoriju alpskog skijanja. Ona je po broju pobeda u Svetskom kupu prestigla Anemari Mozer-Prel.

Devojka koja je rođena 1995. godine probila se na četvrto mesto večne liste. Današnji veleslalom vožen je u austrijskoj pokrajini Tirol, odnosno u gradiću Lijencu. Mikaela Šifrin je iza sebe ostavila Italijanku Martu Basino, kao i domaću takmičarku Katarinu Lijensberger.

Ovo je bila treća pobeda u sezoni za Šifrin, koja je ranije slavila na dve trke slaloma. Do kraja sezone bi mogla da ugrozi i treće mesto ''zajedničke'' liste, odnosno da po broju pobeda u Svetskom kupu prestigne Marsela Hiršera.

Austrijanac koji je skijao do ove sezone je karijeru završio sa 67 pobeda, četiri više nego što ima mlada Amerikanka. Da bi postala najbolja u istoriji, potrebno je da nakon njega nadmaši Lindzi Von (82 pobede) i najveću legendu alpskog skijanja Ingemara Stenmarka (87 pobeda).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading