Uručena priznanja sportistima sa invaliditetom

Autor:

Sport

25.12.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportistima sa invaliditetom uručena su priznanja za najuspešnije pojedince i kolektive, a istaknute su i organizacije koje su doprinele uspešnom radu ŠOSIB-a.

RepublikaFoto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda
Upriličen je sjajan prijem

U svečanoj sali Skupštine Grada, predsednik ŠOSIB-a Velimir Knežević je današnji skup nazvao praznikom sporta istakao da su za to su najzaslužniji takmičari.

U ime Grada prisutne je pozdravila sekretarka Nataša Stanisavljević, koja je navela da se svake godine povećavaju sredstva kojima se dotiraju nevladine organizacije, pa je tako za Sportski savez osoba sa inavliditetom u protekle četiri godine izdvojeno više od deset miliona dinara.

- To je konkretna podrška koja vam omogućava da iskažete sve potencijele, ali vam ujedno pruža takve uslove kako biste bili ono što ste danas, najbolji sportisti sa invaliditetom u našem gradu. Za te namene smo u sledećoj godini predvideli uvećanje za 10 odsto i ovom prilikom pozivam Sportski savez osoba sa inavliditetom i druge organizacije da se prijave na naše redovne konkurse, jer je to nešto što Grad Beograd može da uradi kako biste imali sredstva i uslove da iskažete svoj maksimalni potencijal - rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da je za Grad Beograd važno da se izgrade sportska inkluzivna igrališta za decu, što će sledeće godine u Beogradu biti i realizovano.

Za najbolje među najboljima, proglašeni su Željko Dimitrijević (najbolji bacač čunja) i Danijela Daca Jovanović - žena koja je bila i reprezentativka u plivanju i prva žena koja je osvojila najviši planinski vrh Evrope, reprezentativka sa brojnim medaljama u parabiciklizmu, vrhunska sada I u paratekvondu.

Za najbolji sportski kolektiv ove godine je priznanje dobio košarkaški klub u kolicima "Singidunum".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading