Ne prođe takmičenje bez skandala: Srpski rukomet cirkus "Medrano"!

Autor:

Sport

26.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otpuštanje najbližeg saradnika SMS porukom skandal je sam po sebi, a još više dobija na značaju ako to uradi selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić (48) svom nekadašnjem saigraču i prijatelju Nedeljku Jovanoviću (49).

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić i Nedeljko Jovanović

Incident koji je isplivao na početku priprema za Evropsko prvenstvo (9-26. januar) samo je nastavak cirkusa u nekada trofejnom sportu koji nam je poslednje radosti doneo 2012. (muškarci, srebro na EP) i sledeće godine, kada su devojke osvojile drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

POVRATNE KARTE

Najburnije svađe unutar tima desile su se na EP 2018. u Hrvatskoj. "Orlovi" su zauzeli 12. mesto, a onda su selektor Jovica Cvetković i rukometaši počeli međusobno da se optužuju. Strateg Srbije je za krah optužio igrače - četvorica su navodno pijančila po Zagrebu, sedmorica su "optimistično" kupila karte za povratak kući već posle prve faze, a Petru Nenadiću je zamerio što je za njegovo napuštanje reprezentacije saznao iz intervjua. Ni rukometaši nisu ostali dužni Cvetkoviću, pa su ga optužili da je pijan vodio mečeve, a da je u alkoholisanom stanju udario potpredsednika RSS Dragana Škrbića.

Skandalozna je bila i izborna sednica RSS 2016. Kako kandidati Božidar Ðurković i Milan Ðukić nisu imali većinu, vršen je pritisak na delegate da bi glasanje bilo odloženo. Međunarodni skandal na štetu Srbije desio se marta 2018, kada je malo falilo da naše juniorke usred Kragujevca ugoste selekciju lažne države Kosovo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Duel je potom odigran van velike scene u Kovilovu.

SREBRO, PA POTOP

Ništa bolja situacija nije ni kod dama, koje su posle srebra na SP 2013. osvajale 15. mesto i na evropskom i na planetarnom šampionatu. Tokom 2015. četiri najbolje rukometašice Srbije Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić odbile su da nose dres sa nacionalnim grbom dok je Saša Bošković selektor. Savez nije želeo da smenjuje selektora, on nije podnosio ostavku, a rezultati su izostali.

Đurković: Nemiri nam sad ne trebaju!

RepublikaFoto: Republika
Božidar Đurković i Nenad Peruničić

Novim skandalom između selektora Peruničića i sada već bivšeg pomoćnika Nedeljka Jovanovića iznenađen je i predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

- Pred nama je Evropsko prvenstvo, a umesto o rukometu, mi pričamo o nemiru koji je unet u ekipu i zato mi nije svejedno. Nenad Peruničić kao selektor ima pravo da bira s kim će da radi i odlučio se za Neđu Jovanovića. Ako ne mogu dalje zajedno, i to je u redu, ali ovo nije smelo sada da se desi, pred sam turnir. Moramo da pustimo momke da rade u miru, a posle šampionata da se svode računi - istakao je Đurković za Srpski telegraf.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading