Mikec "upucao" dva zlata!

Autor: Republika

Sport

23.12.2019

17:53

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je dve zlatne medalje na tradicionalnom turniru vazdušnim oružjem "Skirca Borisa Paternosta" u Trzinu.

Tanjug
Damir Mikec

Na turniru su učestvovali takmičari iz deset zemalja, a vazdušnim pištoljem nadmetalo se oko 60 strelaca iz sedam država (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Slovenija, Srbija, Švedska).

Mikec je prvog takmičarskog dana bio najprecizniji u kvalifikacijama pištoljem sa 584 kruga, a potom je dominirao i u finalu.

Ubedljivo je pobedio sa 242,5 krugova, ispred hrvatskog reprezentativca Uroša Kačavende, koji je pogodio 236,3 kruga i Slovenca Jože Čepera (215,5). Drugog dana Mikec je kvalifikacije završio sa 573 kruga, a u finalu je zabeležio sjajan rezultat - 245,4.

Srebro je pripalo Slovencu Čeperu (241,3), a treći je bio Kačavenda (217,0). Damir Mikec je proglašen za najuspešnijeg učesnika turnira i za nagradu dobio umetničku sliku.

- Na turniru u Trzinu spustio sam zavesu na uspešnu 2019. godinu. Vraćam se sa puno lepih utisaka i vrlo zadovoljan postignutim- rekao je Mikec, koji je bio jedini predstavnik Srbije na ovogodišnjem mitingu "Skirca Borisa Paternosta".

 

 

Komentari (0)

Loading