(VIDEO) Za njih je prošla godina bila košmarna: Ovo su povrede koje će nam ostati u sećanju i u 2020!

Autor:

Sport

01.01.2020

04:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesionalni sportista se postaje nakon puno rada, truda i odricanja. Onda krenu pohvale, titule, medalje i nagrade, a najgora stvar koja može da se desi jednom sportisti su POVREDE... Neke su bile toliko teške da su mnoga velika imena završila karijeru zbog njih, a mi ćemo se u tekstu koji je pred vama prisetiti onih povreda koje su izazvale najveću jezu među navijačima u 2019.

Veliki peh se dogodio srpskoj atletskoj kraljici Ivani Španović

5. Ivana Španović

Najbolja srpska atletičarka povredila se 1. septembra na mitingu u Berlinu i zbog toga je propustila Svetsko prvenstvo u Dohi.

Ivana je povredila zadnju ložu desne noge u šestoj seriji skoka u dalj, i u suzama i pod jakim bolom je napustila stadion. Španovićeva je obezbedila olimpijsku normu i učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović i trener Goran Obradović

4. Splash Brothers (Stef Kari i Klej Tompson)

Jedan od najboljih šutera i ujedno košarkaša na svetu, doživeo je tešku povredu na utakmici Golden Stejta protiv Finiks Sansa, nakon duela sa Aronom Bejnsom, zbog čega je morao na operaciju usled čega će uslediti duga pauza.

Podsetimo, na početku treće četvrtine, Kari je krenuo u prodor i polaganje, ali se ispred njega našao Bejns, došlo je do sudara i obojica su završila na parketu. Ipak, Stef je prvi stigao do zemlje, a na njegovu ruku pao je 118 kilograma teški Australijanac.

Kari je kasnije uspešno operisan, ali će tek tokom januara biti urađena nova procena kada bi mogao da se vrati na parket.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bez njega NBA liga nije ista: Stef Kari

On je drugi važan košarkaš Golden Stejta koji je van stroja jer je, takođe sjajan šuter, Klej Tompson 2. jula operisao pokidane prednje ukrštene ligamente levog kolena.

Koliko ovaj dvojac fali klubu koji je osvojio 6 prstenova NBA lige govori i podatak da su od prvog kola na poslednoj poziciji Zapadne konferencije!

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

3. Kingsli Koman

Fudbaler minhenskog Bajerna baš nema sreće! Ove sezone je već pet puta pauzirao zbog povrede, a sada i šesti. U pobedi nad Totenhemom od 3:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona je postigao gol u 14. minutu, ali…

Samo desetak minuta kasnije povredio je sam sebe, doživeo je neverovatan peh kad se u jednom od napada izvrnuo kraj aut linije.

Prilikom prijema nezgodno je doskočio i pao posle čega je za njega meč bio završen, a kasnije je Bajern saopštio da je mladom Francuzu naprsla časica kolena. 23-godišnjak je tako nakon 22 povrede u karijeri, u beležnici upisao i 23.

Od kidanja ligamenata, mišića, bolova u leđima, problema sa člancima pa sve do ove

2. Andre Gomeš

Portugalski vezista povredio se na premijerligaškoj utakmici njegovog Evertona i londonskog Totenhema na Gudison Parku. Gomeš je ukrao loptu i krenuo u novi napad, Son je trčao za njim i startovao u želji da mu oduzme loptu, što je rezultiralo teškim prelomom desne noge!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Težak maler: Andre Gomeš

Nakon što ga je Korejanac faulirao, Andre Gomeš se zakucao i u Serža Orijea i to je dodatno pogoršalo situaciju.

Svi prisutni su bili užasnuti, a Son je zaradio crveni karton i kako se nakon utakmice saznalo, rasplakao se u svlačionici. Sa druge strane, Orije je tražio izmenu jer psihički nije mogao da izdrži da nastavi meč

Kako sada stvari stoje, Portugalac je sa ovom sezonom završio, ali pojavila se nova informacija po kojoj bi mogao brže da se vrati na teren. To, doduše, još nije zvanično potvrđeno...

1. Ugo Ljoris

Ono što se dogodilo kapitenu fudbalske reprezentacije Francuske i londonskog premijerligaša Totenhema retko se viđa...

Naime, iskusni čuvar mreže povredio se u osmom kolu Premijer lige, kada je njegov klub poražen u Londonu od Brajtona 3:0. On se u padu povredio kada se nezgodno dočekao na ruku i ipak na kraju nije u pitanju prelom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Povreda kapitena: Ugo Ljoris

Svi su pomislili da je polomo šaku, naročito jer mu je lekarsko osoblje dalo i kiseonik, na nosilima je napustio teren.

 

 

Nakon dodatnih pregleda, potvrđeno je da zbog iščašenja lakta neće biti na raspolaganju svojoj ekipi do 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading