Hrvati "cvikaju" pred EP: Srbiju krasi jak timski duh!

Autor:

Sport

17.12.2019

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar izjavio je da je na predstojećem Evropskom prvenstvu cilj da se njegova selekcija nađe u finalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lino Červar

Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je od od 9. do 26. januara naredne godine, a Hrvatska će igrati u grupi A u Gracu protiv reprezentacija Srbije, Crne Gore i Belorusije.

- Hrvatska rukometna reprezentacija već 10 godina nije bila u finalu velikog međunarodnog takmičenja i to je moj cilj na predstojećem EP. Hrvatska nikad nije bila evropski šampion i to će nam biti svojevrsna motivacija . Lično želim finale, finale u godini u kojoj se opraštam i napuštam reprezentaciju nakon Olimpijskih igara u Tokiju- rekao je Červar, a prenosi Hina.

On je istakao da neće biti lako proći grupnu fazu, jer kako je naveo, u Gracu će imati rivale koji su u velikom uzletu.


- To nikako neće biti šetnja. Crna Gora je kompletna, dobili su i svetske prvake i zaista su snažni i sposobni da dobiju svakog. Belorusija je takođe snažna, sa mnogo vrhunskih igrača. Srbija nakon dugo vremena ima jaku selekciju s izraženim timskim duhom, što im je nedostajalo prethodnih godina- zaključio je Červar.

Rukometaši Hrvatske prvi meč na EP igraće sa Crnom Gorom 9. januara, a dva dana kasnije rival će im biti Belorusija.


Grupnu fazu završiće duelom sa Srbijom 13. januara, a dve najbolje ekipe iz gupe prolaze u drugi krug, koji će se igrati u Beču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading