3000 Nišlija za Zlatni kik bokser

Autor:

Sport

15.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zlatni kik bokser" kao prestižni i završni turnir u uspešnoj 2019. godini, opravdao je sva očekivanja.

RepublikaFoto: Promo foto
Kik boks spektakl

Oko 3000 gledalaca u Čairu je pokazalo da zna da uživa u dobrom kik boksu i da frenetičnim aplauzima i fer navijanjem nagradili su šampionske partiture.

Statua Zlatnog kik boksera ove godine je otišla u ruke Nikoli Stošiću, kapitenu seniorske Kik boks reprezentacije Srbije, sportisti za primer, čoveku čija karijera i ljudski kvaliteti mogu da budu primer generacijama sportista koji tek dolaze.

Na ceremoniji dodele, simbolične statue manjeg formata dodeljene su i Dejanu Milosavljeviću i Milisavu Iliću, ranijim osvajačima ovog priznanja, koji su statue za svoju ličnu kolekciju dobili naknadno od predsednika Kik boks saveza Srbije Srđana Bugarčića.

Bogat program večeri sastojao se od dve uvodne borbe i šest glavnih borbi.

Uvodna borba juniora sučelila je aktuelnog svetskog juniorskog prvaka Ognjena Mitrovića iz Niša i njegovog protivnika iz KBK Vulkan  Radenka Đorđevića. U veoma dinamičnom meču pobedu je odneo Ognjen Mitrović.

Drugi meč bio je između dvojice Nišlija, Uroša Živkovića i Mladena Jovanovića, gde je Živković pokazao zavidnu energiju i želju za pobedom i meč je završen njegovom pobedom 3:0.

Povratak u ring nekadašnjeg državnog šampiona Mitra Dugalića i njegov nastup digao je nišku publiku na noge. Cela hala je ovacijama pozdravila svog šampiona koji je odneo pobedu nad Grkom Margaritis Stergiopoulosom.

Prvi meč iz glavnog dela programa sučelio je svetsku i evropsku šampionku Milanu Bjelogrlić i njenu staru poznanicu iz ringa Slovakinju Luciju Cmarovu, evropsku šampionku, pobednicu Svetskih igara 2017 i šampionku svetskih kupova. WAKO PRO Super fight K1 rules -60kg između ove dve rivalke ovoga puta je završena pobedom Lucije Cmarove 2:1. Milani je nedostajalo malo više samopouzdanja, kojim je plenila na svojim nastupima na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Drugi meč i susret srpskog šampiona i kapitena reprezentacije Nikole Stošića i njegovog turskog takmaca Ahmeta Kaplana (Low kick -81,4kg) bio je tvrd meč ali bez mnogo obrta. Nikola je u prvu rundu ušao sigurno i držao distancu, da bi u drugoj rundi krenuo u napad. Evidentno uzdrman protivnik je kraj druge runde ipak sačekao na nogama, ali nije mogao da se povrati u trećoj rundi. Stole je ubedljivo pobedio.

Susret dama teške kategorije (K-1 rules, -70kg) Aleksandre Krstić i njene standardne protivnice na medjunarodnim takmičenjima Aleksandre Filipove (Slovačka) bilo je repriza finala poslednjeg svetskog prvenstva gde je naša Saška slavila pobedu. U izuzetno teškom meču, obe su prikazale svoj maksimum ali je i ovog puta Krstićka slavila pobedu. Iako je naša Aleksandra dobila svoj aplauz, publika je Aleksandru Filipovu ispratila ovacijama dok je silazila sa ringa posle proglašenja pobednice.

Četvrta borba muške superteške kategorije sučelila je opet dva stara znanca, Nikolu Filipovića i njegovog protivnika iz Crne Gore, velikog šampiona Miroslava Vujovića. Izlazak Vujovića na ring praćen pesmom "Vila sa Košara" posebno je oduševio nišku publiku, koja ga je pozdravila ovacijama. Meč dva super-teškaša bio je prava poslastica za publiku a sudije su pobedu dodelile Nikoli Filipoviću.

Poslednji meč večeri bio je meč za pamćenje.

Aleksandar Konovalov, ultimativni svetski i evropski šampion i aktuelni profesionalni šampion sveta konačno je dobio sebi dostojnog protivnika u meču. Oleksandr Ukrainets (Ukrajina) je u Srbiju došao po pobedu.Nisu mu smetale Acine titule već je u meč ušao samouvereno i tokom meča uspešno je plasirao nekoliko preciznih kombinacija. Ali, Konovalov je pokazao da je pravi šampion i da ceni svaki dobar nastup svog protivnika tako što ga shvata kao izazov i dodatno ga motiviše za još bolji nastup. Tako smo bili svedoci odlične kik boks borbe.  Na kraju je slavio naš šampion, koji je u znak poštovanja, pred niškom publikom podigao ruku svom protivniku, kao simbol da mu je pružio dostojan otpor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading