Spremite se za 2020: Sportska godina u kojoj Srbija može da zablista!

Autor:

Sport

01.01.2020

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je imala čime da se diči u sportskoj 2019. - dovoljno je samo pomenuti i odbojkaše i odbojkašice na krovu Evrope, bronzu košarkašica na EP iskovanu u paklu beogradske "Arene", sjajnog Novaka Đokovića koji je tenisku godinu završio na drugom mestu... Ali, ti uspesi sada ostaju da se pamte - vreme je za nova iskušenja i evo šta nas čeka u narednoj godini i čemu bismo opet mogli da se radujemo...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mi, po običaju, od Noleta očekujemo najviše...

Operacija "No. 1": Samo jedna misija pred Đokovićem

Najbolji srpski teniser će 2020. godinu početi na novom takmičenju pod nazivom ATP Kup, gde će zajedno sa Dušan Lajovićem predstavljati našu zemlju. Nole se prijavio i za mečeve u Brizbejnu, a naravno da ga najveće borbe očekuju na Grend slem turnirima.

 

 

Prvo mu sledi njegov omiljeni Australijan Open od 20. januara do 2. februara. Uz standardne turnire ATP serije, dolazimo do Rolan Garosa (24. maj - 7. jun) kao drugog Grend slema u godini. Kraj juna meseca rezervisan je za treći GS - Vimbldon, čiji se finalni meč igra 24. jula.

Poslednji Grend sem je US Open od 31. avgusta do 13. septembra. Vodiće se velike bitke sa Federerom i Nadalom, ali cilj je samo jedan...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka će ponovo voditi velike borbe: Novak Đoković (levo), Rafael Nadal (u sredini) i Rodžer Federer

Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Izabranici Nenada Peruničića igraju na kontinetalnom takmičenju koji se održava u tri zemlje - Austrija, Norveška i Švedska, u periodu od 10. do 26. januara. Srbija svoje mečeve igra u Gracu, a rivali u grupi A su nam Belorusija i dve komšijske nacije - Hrvatska i Crna Gora.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Na ovom prvenstvu bićemo oslabljeni neigranjem jednog od najboljih golmana Evrope, Dejana Milosavljeva, koji je operisao koleno sredinom decembra.

RepublikaFoto: Starsport
Nažalost bez "Pande": Dejan Milosavljev

Poslednji veliki uspeh na Evropskom prvenstvu, rukometaši su ostvarili 2012. godine, kada su bili vicešampioni kontinenta. Tada je takmičenje bilo održano u našoj zemlji, a u finalu nas je savladala Danska sa 21:19.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce

Delfini Dejana Savića su nas navikli na uspeh, a u periodu od 14. do 26. januara ih očekuje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj. Filip Filipović i drugovi brane kontinentalni tron sa kojeg nisu sišli od kada su 2012. bili prvaci u Ajndhovenu.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Vreme je za nove pobede, zlatne medalje i trofej: Vaterpolo reprezentacija Srbije

Sada ih u grupi B u Budimpešti očekuju Rumunija, Holandija i Rusija i nema sumnje da će, po rivalima, grupa biti lako preskočena, a onda u nastavku takmičenja, ne sumnjamo da će nas još jednom obradovati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
MVP Evropskog prvenstva 2018. u Španiji Filip Filipović

Evropsko prvenstvo u vaterpolu za žene (12.-25. januar)

Naše dame će takođe igrati u Mađarskoj, a smeštene su u grupu A. Rivali će nam biti nacionalne selekcije Slovačke, Grčke, Rusije, Hrvatske i domaćina Mađarske.

Izabranice Dejana Jovovića su prethodni šampionat Evrope završile na devetom mestu, a pošto i muškarci igraju u Mađarskoj, nadamo se da će pelcer uspeha preneti i na devojke, kako bismo se iz severnog komšiluka vratili sa medaljama iz obe konkurencije.

RepublikaFoto: waterpoloserbia.org
Jelena Vuković, jedna od iskusnijih srpskih vaterpolistkinja

Baraž za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Izabranici Ljubiše Tumbakovića nemaju nimalo lak zadatak jer će do kontinentalne smotre morati da prođu dva teška protivnika. Prvo ih 26. marta u Oslu očekuje susret sa Norveškom, reprezentacijom punom mladih talenata uz spoj iskustva.

 

 

Ako uspešno prođemo Skandinavce, onda u Beograd, nažalost pred prazne tribine, dolazi bolji iz duela Škotske i Izraela. Veliko finale baraža igra se 31. marta. Velika želja pojedinaca je da Mitrovića, Tadića i ekipu gledaju na Evropskom prvenstvu, ali oni koji su realniji, prave patriote i pošteni radnici, verovatno ne žele da gledaju bruku i sramotu kakvu nam fudbaleri uvek priređuju, sramoteći nas do koske gde god stignu, ne trudeći se na svom poslu ama baš nimalo kad nose dres Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Bruka...

Ipak, ukoliko se plasiramo, to bi se dogodilo prvi put od 2000. godine i bilo bi premijerno učešće Srbije kao samostalne države. Već su nam poznati i rivali u grupi D, a to su Engleska, Češka Republika i Hrvatska, sa kojom bi sigurno usledilo epskih devedeset minuta igre.

 

 

Kvalifikacije za Olimpijske igre u košarci

Srbija je košarkaška nacija, publika je uvek uz naše na parketu i vreme je da to još jednom dokažemo u periodu od 23. do 28. juna. U obe konkurencije nas očekuju kvalifikacije za najveći sportski događaj koji se održava u Tokiju.

RepublikaFoto: Starsport
Iz Beograda do Tokija: Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaši predvođeni novim selektorom Igorom Kokoškovom u grupi A imaju za rivale Dominikansku Republiku i Novi Zeland, dok se u drugoj grupi nalaze Italija, Porto Riko i Senegal.

Polufinalni mečevi igraju se po sistemu: A1 – B2 i B1 – A2, a sve utakmice igraju se u beogradskoj Štark areni. Veliko finale zakazano je za Vidovdan, 28. jun, a samo pobednik turnira ide u prestonicu Japana!

 

 

Sa druge strane, dame koje sa klupe vodi Marina Maljković nemaju težak zadatak, ali period od 6. do 9. februara mora ozbiljno da se shvati bez obzira na rivale. U Beograd dolaze Sjedinjene Američke Države, Mozambik i Nigerija.

Treba napomenuti da su Amerikanke obezbedile plasman u Tokijo, tako da su našim damama samo potrebne sigurne igre protiv dve afričke selekcije za veliko slavlje.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkašicama Srbije Nigerija i Mozambik prepreke do prestonice Japana

Kvalifikacije za Olimpijske igre u odbojci

Prvake Evrope u muškoj konkurenciji ne očekuje nimalo lak zadatak, a najvažnije bitke vodiće se od 5. do 10. januara u Berlinu. Izabranici Slobodana Bobe Kovača igraju u grupi B sa Francuskom, Bugarskom i Holandijom, dok su u drugoj grupi Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bobini momci imaju velike i teške rivale: Odbojkaši Srbije

Dalje prolaze najbolje dve reprezentacije, a samo pobednik turnira putuje u Tokio.

Kvalifikacije za Olimpijske igre u rukometu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće na kvalifikacionom turniru broj 2 u periodu od 20. do 22. marta, a domaćin je Budimpešta. Devojke koje sa klupe predvodi iskusni Ljubomir Obradović igraće protiv Kine, Mađarske i Rusije.

RepublikaFoto: RSS
Rukometašice Srbije imaju šansu da stignu do Olimpijskih igara

Dve najbolje nacionalne selekcije sa turnira plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju.

Sportska smo nacija, samo da to dokažemo na različitim poljima i da uživamo u narednoj godini!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading