Bogdanovićeva i Mandićeva obezbedile vizu za OI!

Autor: Republika

Sport

06.12.2019

19:26

Tijana Bogdanović (do 49 kg) i Milica Mandić (preko 67 kg) ulaskom u finale Gran prija u Moskvi obezbedili su vize za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

ST/D. KADIĆ
Milica Mandić

Milica je učešće na Igrama 2020. izborila baš na svoj 28. rođendan i to će za Mandićevu biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Tijana Bogdanović drugi put stati a tatami olimpijskog tekvondo turnira.

- Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio- rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

- Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Valnde uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra Imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati- rekao je Jović.

Tijana Bogdanović će se inalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija i Bogdanovićeva je te 2016. godine pobedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri Olimpijska zlata.

Kao i Tijana i Milica Mandić će u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng.

Bogdanovićeva je na OI u Riju osvojila bronzu, dok je Mandićeva u Londonu 2012. osvojila zlato.

 

 

Komentari (0)

Loading