Pobede Kenijaca u polumaratonu, Mitrović i Jevtićeva drugi!

Autor:

Sport

17.11.2019

09:07 >> 12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik polumaratonske trke na prvom "Serbia marathonu" u muškoj konkurenciji je Kenijac Metju Kosgei sa vremenom od 1:08.55.

Drugo mesto pripalo je srpskom atletičaru Milan Mitroviću, koji je deonicu dugu 21 kilometar istrčao je za 1:10.11.

Na trećoj poziciji završio je još jedan kenijski atletičar Elajdža Mutuku Vambua, koji je štopericu zaustavio na 1:11.13.

U ženskoj konkurenciji najbolje vreme od jednog sata, 13 minuta i dve sekunde imala je Neli Džepćumba iz Kenije.

Druga je kroz cilj prošla srpska atletičarka Olivera Jevtić (1:14.05), dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela Kenijka Rut Nundu Mbata sa vremenom od 1:17.19.

Polumaratoncima odličja i nagrade dodelila je bivša atletičarka Snežana Pajkić, dok je polumartonkama medalje uručio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Po mnogo čemu ovaj maraton je istorijski, pre svega jer je prvi u organizaciji Atletskog saveza Srbije pod pokroviteljstvom kompanije "Comtrade".

Prvi "Serbia Marathon" je startovao u 10.00 sati trkom maratona i polumaratona. 15 minuta kasnije je start trke na 5 km.

Start je iz pravca Bulevara Zorana Đinđića, sa severne strane Štark arene. Maratonska i polumaratonska trka će startovati u 10 sati, dok će trka na 5 kilometara startovati 15 minuta kasnije. Trase svih trka su sertifikovane, tako da će biti dobijeni tačni rezultate za sve učesnike. Trasa se sastoji od jednog kruga na Novom Beogradu u dužini od 21 km, tako da će polumaratonci trčati jedan krug, a za maratonce je to dva kruga. Trasa uključuje i Most na Adi, a cilj trke je u Areni. Limit trke na 5 km je 45 minuta, što znači da svi učesnici mogu i lagano da prošetaju. Za polumaraton i maraton je limit trke 6 sati. Manifestacija se završava u 16 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading