Trči u sedmom mesecu trudnoće!

Autor:

Sport

14.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirovanje, izležavanje, lagane šetnje i pojačan unos kalorija. Tako se ponaša ogromna većina trudnica kojima se život iz korena promeni kada ostanu u blaženom stanju, ali ne i Klara Simal (32). Naime, ova hrabra i nestvarno uporna maratonka iz Madrida trenira svakodnevno, i to kako na atletskoj stazi, tako i u teretani, gde diže tegove i radi ostale zahtevne vežbe iako je čak u sedmom mesecu trudnoće!

RepublikaFoto: twitter.com/prinstscreen
Klara Simal

Klara, po zanimanju arhitekta, trijumfovala je na španskom maratonu pre dve godine, dok je prošle godine bila drugoplasirana. Čim je saznala da je trudna, tražila je od lekara dozvolu da nastavi sa treninzima i ističe da nema nameru da odustane od takvog režima sve dok joj to telo bude dozvoljavalo.

- Ni najmanje mi ne smeta da trčim, dižem tegove, radim sklekove i razne druge vežbe u teretani. Osećam se zdravo i uživam u svojim sportskim aktivnostima. Lekari su mi samo savetovali da smanjim intenzitet treninga kako mi puls ne bi bio suviše visok jer, u suprotnom, mogu da naškodim bebi. Ipak, za sada je sve u najboljem redu, tako da ću trčati i vežbati do poslednjih dana trudnoće - rekla je Klara Simal, koja bi oko Nove godine trebalo da se porodi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Trudna Serena osvojila Australijan open

Klara Simal nije jedina vrhunska sportistkinja koja trenira i takmiči se u trudnoći. Tako je američka atletičarka Alisija Montano (33) u petom mesecu trudnoće trčala na 800 metara na jednom takmičenju u Sakramentu 2017. godine, završivši sa 19 sekundi iza pobednice. U januaru iste godine njena sunarodnica i teniska kraljica Serena Vilijams (38) trujumfovala je na prestižnom Australijan openu iako je bila u drugom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading