Svetski seniorski kup u džudou u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Autor:

Sport

21.09.2017

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno krajem meseca septembra Beograd postaje epicentar džudo sporta u Evropi. Ove godine u sportskoj hali "Aleksandar Nikolić", 23 i 24. septembra biće održan Svetski kup u džudou za seniore i seniorke. Takmičenje pod nazivom "Evropski džudo open za muškarce i žene European Judo Open Men & Women", održava se u organizaciji džudo saveza Srbije i džudo kluba Crvena zvezda a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zahvalan gradu i državi: Nemanja Majdov

Koliko je teško izboriti se za mesto na planetarnoj džudo mapi svedoči i svetski šampion Nemanja Majdov, koji s oduševljenjem očekuje deseto jubilarno međunarodno takmičenje u prestonici.

- Godina rada i truda Ivana Todorova predsednika džudo saveza Srbije kao i svih u našoj organizaciji  pokazale su se kao dobitna kombinacija jer ćemo ovog vikenda u Sportskoj hali "Aleksandar Nikolić" ugostiti više od 300 takmičara iz svih kontinenata. Veliku zahvalnost dugujemo pre svega državi i gradu koji su uvek bili uz nas, Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu. Uz njihovu pomoć i podršku Džudo savez Srbije uspeo je da bude stalna tačka na džudo mapi, jer je ovo je prvi put da smo domaćini Svetskog kupa, takmičenje koje je u vrhu takmičenja pod okriljem IJF i EJU- rekao je Nemanja Majdov, svetski šampion, reprezentativac Srbije i prvotimac DŽK Crvena zvezda.

Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac, mladi Nemanja Majdov još uvek sumira utiske posle osvajanja titule prvaka sveta.

-Još uvek zvuči nestvarno. Džudo trenira 27 miliona ljudi na planeti a ja sam uspeo da  u 21 godini osvojim svetsko zlato. Ipak ako znate da to u ovim godinama uspeva samo Japancima, a ja sam ujedno i prvi Srbin kome je to pošlo za rukom i to u situaciji kroz sedam mečeva što se takođe ne pamti, onda je to zaista uspeh. To je ono zašta sam trenirao od šeste godine svakoga dana i čemu smo bili posvećeni svih ovih godina. Posvećenost i podrška čitave naše organizacije i kluba, pre svega Ivana Todorova, Ivana Bošnjaka i  Stojana Vujka dali su zlatni rezultat istakao je šampion sveta.  

Vrhunski džudo tokom dva takmičarska dana u Sportskoj hali Aleksandar Nikolić, šampion sveta posmatraće sa tribina.

-Predstojeće dane iskoristiću da u džudou uživam ali kao gledalac. Raduje me da će u Beogradu biti odlični borci a moji drugovi iz reprezentacije biće u prilici da odmere snage sa najboljima što je izuzetno važno jer samo na taj način mogu steći preko potrebno iskustvo. Srpski džudo beleži vrhunske rezultate a naše je da nastavimo da radimo i da na najbolji način kao i do sada predstavljamo našu Srbiju u svetu -zaključio je Nemanja Majdov. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading